(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

NLX, oftewel Northern Lights X, welke hobbykweker kent hem niet. Zeker in Nederland is Northern Lights een klassieker maar de wietsoort is jammer genoeg geen Hollandse creatie. Nee, die eer is voorbehouden aan Californische kwekers. Hoe het ook zij, NLX is nog steeds een van de beste indica’s voor je binnentuin.

De originele Northern Lights is een van de meest bekende wietsoorten wereldwijd. Volgens de overlevering voor het eerst ontwikkeld aan de Amerikaanse westkust, en in de jaren ’80 door The Seed Bank of Holland (tegenwoordig Sensi Seeds) verder veredeld. Omdat Northern Lights zo’n goede indica bleek, én al vroeg in de geschiedenis van veredelde wietsoorten is ontstaan, is de wietsoort veelvuldig in andere beroemde wietsoorten gekruist.

Ook NLX is in feite een nieuwe wietsoort met Northern Lights als basis. In dit geval is de indica gekruist met White Widow, eveneens een wereldberoemde wietsoort uit de portefeuille van een Nederlands zadenbedrijf (Green House). Zowel Northern Lights als White Widow zijn zeer sterke indica’s die je in een mum van tijd platleggen, genietend op de bank of slapend als doornroosje in je bed.

Aangezien NLX (en ook White Widow) al zo lang in Nederland binnen gekweekt worden, is de wietsoort volledig op een leven onder een kweeklamp aangepast. NLX is een sterke plant met mooie korte internodes waar je altijd voorspelbare en goede opbrengsten mee kunt draaien. De bloeitijd is met 8 weken kort te noemen en de smaak is zoet met een fris citrusaroma; iedereen houdt van NLX.

Het effect van NLX is krachtig, prettig en lichamelijk en slaat snel genoeg in. NLX is met name een goede pijnstiller maar kan ook een psychedelisch mentaal effect veroorzaken.

  • Soort: indica dominante hybride (75% indica)
  • Genotype: Northern Lights, White Widow
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 8 weken
  • Smaak: zoet, fris, citrus
  • Effect: prettig indica effect, fysiek ontspannend, goed tegen pijn
  • Zadenbedrijf: SeedsGenetics.nl
(advertentie)