(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De mannen van Led Paradise timmeren goed aan de ledweg. Geweldige LED-kweeklampen die voorheen alleen in het verre buitenland verkocht werden, halen zij gewoon naar Nederland. Een van deze nieuwe merken is Black Dog, die aan het begin van de ledrevolutie stonden met hun Phytomax serie.

In Nederland is Black Dog nog niet heel bekend, maar daar komt vast snel verandering in nu de lampen ook hier te koop zijn. Toch is Black Dog een van de eerste fabrikanten van led kweeklampen, op verschillende cannabisforums kom je dan ook mooie kweekverslagen van de leds tegen. Doelstelling van het bedrijf achter de vierkante lichtkanonnen: de allerbeste kweeklamp maken ter wereld.

Om die doelstelling waar te maken, gebruikt het merk de nieuwste techniek en de beste materialen, en dat werkt want de leds staan bekend als de meest krachtige kweeklampen die er zijn. De compromisloze doelstelling van de fabrikant zorgt er alleen wel voor dat de Black Dog’s niet goedkoop zijn, het instapmodel van 200 Watt kost een kleine 1000 euro en voor de 1000 Watt Phypomax ledknaller betaal je 3099 euro. Aardig aan de prijs dus, maar het betaalt zichzelf uiteindelijk wel terug.

De Black Dog Phytomax 200 led kweeklamp heeft een werkelijk verbruik van 215 Watt en is qua kracht minimaal gelijkwaardig aan een 300 Watt HPS kweeklamp.

Phytomax serie

Led Pardise heeft de Phytomax serie van Black dog in hun assortiment opgenomen. Die serie bestaat uit een 200, een 400 een 600, 800 en een 1000 Watt kweeklamp. De witte behuizing is ontwikkeld om het full-spectrum kweeklicht optimaal te verspreiden en de warmte tegelijkertijd efficiënt af te voeren. Het licht dat de Black Dogs verspreiden is door de fabrikant zelfs gepatenteerd en tot Phyto-Genesis Spectrum benoemd.

PhytoMAX-200-cabinet-grow

De Black Dog Phytomax 200 is met een verbruik van slechts 215 Watt zeer geschikt voor een kleine kweektent of kast. De resultaten zijn naar verluidt te vergelijken met die van een 300 Watt HPS.

Dit Phyto-Genesis Spectrum is uiterst efficiënt voor het kweken van planten en het resultaat van 5 jaar lang onderzoek en testen, dus het is op zich logisch dat ze het gepatenteerd hebben. Het gaat om een volledig lichtspectrum (UVA tot NIR, 365-750nm) dat geschikt is voor zowel de vegetatieve fase als de bloeifase van wietplanten. De aanwezigheid van UV licht zorgt voor een hogere productie van oliën, antioxidanten, vitaminen en pigment en de aanwezigheid van Infrarood zorgt voor een boost aan fotosynthetische efficiency. Volgens de fabrikant en Led Paradise kunnen de Black Dog leds hierdoor met gemak de concurrentie met HPS kweeklampen aan.

De Black Dog Phytomax 600 led kweeklamp heeft een werkelijk verbruik van 600 Watt en is qua kracht minimaal gelijkwaardig aan een 900 Watt HPS kweeklamp.

Door de kracht en de gebruikte techniek zijn Phytomax led kweeklampen tevens de kweeklampen met de grootste reikwijdte. Daarbij wordt het licht zeer gelijkmatig verspreid, waardoor er nagenoeg geen hotspots ontstaan, zoals bij sommige andere led merken het geval is. Alle planten binnen de footprint zullen dus praktisch evenveel licht ontvangen en de kans op verbranding of verbleking door hotspots is dus nihil.

De Phytomax lampen worden gekoeld door stille ventilators en grote koelribben zodat de lampen op een fluisterstille manier op temperatuur gehouden worden. De lampen blijven stabiel koel en geven aanzienlijk minder warmte af dan hun HPS evenknie. Hierdoor kun je als kweker besparen op afzuiging en wordt het makkelijker om de kweekruimte op de juiste temperatuur te houden.

De Black Dog kweeklampen zijn splinternieuw in Nederland verkrijgbaar op LedParadise.eu

(advertentie)