(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Opmerkelijke cijfers over de wietgewoontes van de ruim twintig miljoen inwoners van de Amerikaanse staat New York. Zij blijken volgens data van Weedmaps – een soort Gouden Gids/Thuisbezorgd voor strains en cannabiswinkels – liefst 50 procent meer cannabis te kopen dan de gemiddelde Amerikaan!

New York op stoom na moeizaam begin legalisatie

Het aantal New Yorkse cannabis dispensaries – de Amerikaanse benaming voor een coffeeshop, alleen mag je het spul niet ter plekke consumeren-  neemt eindelijk toe na een moeizaam begin van de regulering. Het volk zit er echter duidelijk op te wachten, zo blijkt uit gegevens van cannabis techbedrijf Weedmaps.

New Yorkers kopen 50% meer cannabis dan het nationale gemiddelde, volgens de gegevens over het eerste kwartaal van 2024. De stijging komt door de komst van meer dispensaries en “een mogelijke stabilisatie in het leiderschap van het staatsbureau voor cannabisbeheer”.

New Yorkers vooral dol op toppen en edibles

Volgens de gegevens van Weedmaps betreft 53% van de bestellingen in New York via het platform voor wiettoppen – 5% meer dan het nationale gemiddelde van 48%. Bij edibles liggen de New Yorkers nog verder voorop: eetbare cannabisproducten worden door hen in 27% van de gevallen aangeschaft en dat is 9% meer dan het landelijke gemiddelde.

In de VS is het laten thuisbezorgen van wiet al ingeburgerd…

Opmerkelijk is wel dat er stukken minder aan vaporizers/verdampers wordt gelurkt in en rond The Big Apple. De bestellingen van vape-pennen in New York via Weedmaps liggen met 15% namelijk 10% lager dan de 25% in de rest van de VS.

Consument New York geeft bovengemiddeld veel uit aan wiet

Verder blijken consumenten van 50 jaar en ouder meer toppen en edibles te kopen dan jongere mensen, maar minder vape-pennen. Vierenvijftig procent van de 50-plussers kocht edibles via Weedmaps (43% onder de 50), en 28% kocht ‘flower’ (25% onder de 50), terwijl 15% een vape-pen kocht (26% onder de 50).

Weedmaps meldt ook dat New York een hogere gemiddelde bestelwaarde heeft via haar platform dan het nationale gemiddelde voor het 1e kwartaal van dit jaar: respectievelijk $123,16 tegenover $80,78.

Per maand wordt er in New York 6% meer cannabis aan cannabis omgezet dan gemiddeld. Daarentegen laten de New Yorkers hun THC-waren minder vaak thuisbezorgen: 44% van de bestellingen via Weedmaps werden bij de voordeur afgegeven, vergeleken met 60% nationaal.

[beeld: Shutterstock]
(advertentie)