(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wie toevallig dit weekend in Los Angeles vertoefde kon bij een lokale marijuana dispensary terecht voor Netflix-wiet. Als stunt om hun nieuwste serie ‘Disjointed’ te verwelkomen en om het zogenaamde binge-watching van diverse tv-series te vervolmaken, waren er één weekend lang 10 verschillende soortjes te koop!

The Netflix Collection

Onder de naam ‘The Netflix Collection’ maakte ’s werelds grootste streamingdienst samen met erkende wietproducenten uit Californië een selectie van cannabis variëteiten, gebaseerd op enkele van hun populairste tv-shows. Eenmalig waren de strains afgelopen weekend ook echt te koop, en wel bij een mediwiet pop-up evenement in Alternative Herbal Health Services, toepasselijk gelegen in Hollywood.

Hoewel Netflix ons wil doen geloven dat de 10 soortjes ook via postorder online zijn te bestellen voor mensen met een vereiste medicinale cannabiskaart van buiten LA, kan dit simpelweg niet waar zijn. Het is volgens de federale wet simpelweg verboden in de VS. Wat wel weer erg tof is van Netflix, is dat de opbrengsten uit de verkoop naar een goed doel gaan en niet in de kas van het mediabedrijf vloeien.

Voor elke serie wat wiet

‘Elke strain is gecultiveerd met de specifieke show in gedachten, ontworpen om iedere titel te complementeren en gebaseerd op hun toon’, stelt Netflix in een persbericht. ‘Bijvoorbeeld komische series zouden meer indica dominant kunnen zijn, terwijl drama meer sativa dominant zijn om de meer krachtige scènes te laten overkomen.’

Zo kreeg de grote hit van Netflix, de gevangenisserie ‘Orange is the New Black’, een soortje met de naam ‘Poussey Riot’. Bedoeld voor (en we citeren de streamers maar even in het Engels:) ‘kicking it with somebody, talking, making mad stupid jokes’. 

De serie ‘Arrested Development’ moest het doen met de wietsoort Banana Stand Kush, ideaal voor een ‘big yellow joint’, haha. ‘Grace and Frankie’ had Peyotea 73 als strain toebedeeld gekregen, een ‘uplifting sativa hybrid’. Verder mochten onder meer ‘Bojack Horseman’, ‘Lady Dynamite’ en de kannibalen comedy ‘Santa Clarita Diet’ zich verheugen op een bijbehorende binge-watching strain, die laatste onder de aanprijzing ‘really ramp up your appetite’.

Promotie voor nieuwe serie ‘Disjointed’

Maar de echte feestelijke aangelegenheid voor de promotiestunt van Netflix is de vrijdag gelanceerde comedy ‘Disjointed’. Gemaakt door de fameuze Chuck Lorre, bedenker van hitknallers als ‘Two and a Half Men’ en ‘The Big Bang Theory’. In Disjointed staat een wietapotheek centraal die gerund wordt door old school hippie Kathy Bates. Vooralsnog zijn er 10 afleveringen gemaakt en als je over Netflix beschikt kan je de serie nu bekijken.

Of bingewatchen met extra-speciale wiet erbij natuurlijk, want voor Disjointed had Netflix liefst 3 strains in de schappen gelegd 😉

(advertenties)