(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hij was Europa’s en wellicht ook ’s werelds grootste hasjhandelaar op zijn hoogtepunt: Klaas Bruinsma. Zoon van een frisdrankfabrikant, maar dat was hem niet spannend genoeg. In de jaren zeventig en vooral de jaren tachtig klom hij omhoog van hasjdealertje op het schoolplein naar iemand die uiteindelijk, begin jaren negentig, een partij van 45.000 kilo (!) zwarte Pakistaanse hasj naar Nederland haalt.

Het werd tevens zijn ondergang, want de megapartij viel in handen van de politie. Maar Klaas (1957-1991) was al veel langer bezig zichzelf ten gronde te richten, mede door ongelimiteerd coke snuiven. Door een van zijn medewerkers in deze aflevering van de Netflix-serie Drug Lords wordt Bruinsma dan ook treffend omschreven als ‘geniale psychopaat’.

Nou ja, mocht je zin hebben om naar het bizarre verhaal van ‘De Dominee’ ofwel ‘De Lange’ te kijken (de twee bekendste bijnamen van Bruinsma in het criminele circuit), rijkelijk voorzien van prachtige beelden uit die vervlogen nederwiet jaren, dan is dit de dag.

Hieronder vast de officiële trailer van seizoen 2 van de serie, de aflevering met Klaas Bruinsma vind je onder de titel

Klaas Bruinsma: Europe’s Hash King

op je televisie, laptop, tablet of mobieltje – mits je natuurlijk een Netflix-abo hebt 😉

(advertentie)