(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

‘Murder Mountain’, zo heet een nieuwe zesdelige true crime-serie op Netflix die gaat over mysterieuze moorden in ’s werelds beroemdste buitenwiet-gebied: Humboldt County. In de met wietplanten bezaaide heuvels in Noord-Californië verdwijnen meerdere mensen en er vinden dus moorden plaats… Luguber, maar waargebeurd en dus ook interessant kijkvoer!

 

Wietwalhalla Humboldt County

Wij hebben hier op CNNBS uiteraard wel eens eerder geschreven over Humboldt County. Bijvoorbeeld over het prachtige fotoboek van de Nederlandse fotograaf Steef Fleur die een maand in het gebied verbleef: ‘Humboldt, Green Gold USA’.

Maar er gebeuren zelfs in dit buitenwiet walhalla dingen die het overvloedige Californische zonlicht niet kunnen velen. Neem de 29-jarige wietteler Garret Rodriguez, wiens vermoorde lichaam in 2013 wordt gevonden en waar de Netflix Originals-serie deels om draait…

Moorden en vermissingen in de wietscene

Hij is niet de enige die vermoord of vermist is. Het blijkt dat tientallen bewoners van Humboldt County hetzelfde lot treft, maar door de moord op Garret komt alle vuiligheid pas echt aan de oppervlakte. Humboldt County blijkt behalve het ambachtelijke gezicht van Californische buitenwiet – legaal en illegaal overigens – ook een wilde en wetteloze plek.

Inderdaad, dat doet je denken aan het Wilde Westen van weleer. En die vergelijking is niet eens heel vreemd, aangezien de producenten van de Netflix-serie ook reppen over ‘outlaw culture’ en er begrippen als wetteloosheid en rechtvaardigheid tegenaan gooien. “De serie trekt het gordijn open en toont een geheime wereld waar weinigen van weten, met een cast van echte isolationisten, bandieten, vigilantes en andere onvergetelijke personages.”

Trailer kijken

Nou hebben wij ons de pestpokkenpleuris gezocht naar een fatsoenlijke trailer op YouTube (delen via de Netflix site is niet mogelijk helaas), maar we vonden er potverdikkie alleen eentje in het Portugees.

Gelukkig kan je wel Engelse ondertitels inschakelen en zo toch nog een voorproefje proeven van deze cannabis-misdaadserie. Als je Netflix hebt, de serie telt zes afleveringen van elk drie kwartier.

(advertenties)