(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In het wekelijkse mediwiet overzicht dit keer een nieuwe methode om wateroplosbare cannabinoïden te maken, wat cannabis kan doen bij reuma en artrose, 10 medicinale toepassingen van wiet in oude tijden, hoe terpenen helpen tegen ontstekingen, en 5 parkinson patiënten die getuigen van de enorme, positieve impact die wiet op hun leven heeft.

 

Wateroplosbare cannabis – een vervanger voor alcohol?

Cannabinoïden, de werkzame stoffen in de cannabisplant, zitten verscholen in de hars van de plant. Dit is een vettige substantie en vet mengt niet met water. Het maken van medicinale of recreatieve cannabisdrankjes is dus een uitdaging.

Trait Biosciences zoekt naar een andere oplossing dan de gebruikelijke nanotechnologie (met alcohol), middels een technologie die wateroplosbare cannabinoïden kan maken. Als dat lukt wordt het stukken gemakkelijker om de werkzame stoffen in cannabis te vermengen met allerlei dranken. Lees HIER op Mediwietsite hoe het er voor staat en wat jij er als medicinaal cannabisgebruiker aan hebt.

10 medicinale toepassingen van cannabis in de oudheid

Cannabis wordt al duizenden jaren door de mensheid gebruikt. Van de wortels tot de vezel van de stam, de zaden en de bloemen hebben elk belangrijke toepassingen gekend. Veel van ons huidige gebruik van de plant stamt ook af van de gebruiken van toen.

Zo werd wiet in de oudheid al erkend als medicinale plant. Het is dus allesbehalve alternatieve medicatie. Mediwietsite zet HIER 10 van de vele eeuwenoude gebruiken van medicinale cannabis voor je op een rij.

Studie toont: ook terpenen in cannabis ontstekingsremmend

In wiet zitten verschillende werkzame bestanddelen. De bekendste zijn cannabinoïden, zoals CBD en THC. Maar in toenemende mate ontrafelen wetenschappers ook de geheimen van andere groepen stoffen, zoals terpenen en terpenoïden in cannabis.

Sommige cannabinoïden in cannabis, zoals CBD, hebben een bewezen ontstekingsremmende werking. Dat is gunstig want ontstekingen staan vaak aan de basis van serieuze gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziektes. Een nieuwe studie heeft nu aangetoond dat ook terpenen bijdragen aan de ontstekingsremmende werking van cannabis! Je leest er HIER alles over.

Video – Vijf verhalen over mediwiet bij Parkinson

Er zijn weinig aandoeningen waarbij de medicinale werking van cannabis zo snel zichtbaar is als bij de ziekte van Parkinson. Veel parkinsonpatiënten die medicinale cannabis gebruiken merken namelijk direct verschil. En dat in tegenstelling tot tal van andere, conventionele medicijnen die ze hebben geprobeerd.

Deze video bevat een compilatie met vijf bijzondere verhalen van parkinsonpatiënten wiens leven verbeterde na het ontdekken van mediwiet. Bekijk het indrukwekkende document HIER.

Mediwiet bij reuma – dit is hoe medicinale cannabis kan helpen

Nu de babyboomers verouderden neemt het aantal ouderdomskwalen toe, waar onder artrose. En ook veel mensen hebben de auto-immuunziekte reumatoïde artritis. In totaal lijden zelfs meer dan 2 miljoen patiënten aan één van deze reumatische aandoeningen.

Nu er in toenemende mate meer bekend wordt over de medicinale eigenschappen van cannabis, is een aantal dingen vast komen te staan. Ten eerste is wetenschappelijk aangetoond dat diverse werkzame bestanddelen in cannabis over ontstekingsremmende eigenschappen beschikken. Daarnaast werkt cannabis pijnstillend. Kortom, twee waardevolle kwaliteiten bij reumatische aandoeningen. Lees HIER hoe wiet een natuurlijk alternatief vormt voor de reguliere farmaceutische reuma-medicatie.

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum

Wil je zelf praten over medicinale cannabis, iets met andere delen of een vraag droppen, meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Zo’n drieduizend Nederlanders en Vlamingen gingen je voor!

[openingsbeeld:  Red Umbrella and Donkey/Shutterstock, overige foto’s ook van Shutterstock, voor credits zie Mediwietsite]
(advertenties)