(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Je kunt de klok erop gelijk zetten; zodra bij Dokter Groen de oogst eenmaal in potten zit hoor je niets meer van hem. Maar gelukkig gaat wiet ook weer op, en heeft onze kweekdokter weer een reden om te kweken. In dit eerste kweekverslag laat hij 24k Gold zaden ontkiemen en weegt hij de oogst van zijn Mohammeds.

Ik geef het toe, ik ben een van de luiste kwekers die ik ken. Met de voorraadpotten eenmaal gevuld, stop ik met kweken. Daar schaam ik me trouwens niet voor want het is de normale gang van zaken als je voor jezelf wiet kweekt. Meer wiet dan je kunt oproken heb je immers niet nodig. In mijn geval red ik het met de oogst uit mijn CNNBS kweekkast met gemak tot de volgende oogst, en dan laat ik mijn vrienden en vriendin ook nog gezellig meegenieten.

Het eindgewicht van Mohammed

Toch ben ik misschien wel een excuus verschuldigd, aangezien ik het oogstgewicht van mijn laatste kweekronde met de wietsoort Mohammed allang bekend had moeten maken. En dan verstrijkt er één week, en nog één. En voor je het weet heb je al een maand gerookt van de wiet die je eigenlijk zou moeten wegen. Mijn excuses dus, maar vandaag maak ik het goed met je. Gisteren heb ik eindelijk de moeite genomen om de Mohammed toppen eens te wegen, met de volgende resultaten:

Zoals je op de foto’s kunt zien weegt de oogst van de Mohammed kweekronde (wat daar nog van over is althans) 39,95 + 55,22 + 59,98 = 155,15 gram. Een nette score op zich voor de 150 Watt G-Bars LED kweeklamp. Maar dat is eerlijk gezegd niet helemaal eerlijk want zoals je misschien nog weet heb ik ook gebruik gemaakt van de 50 Watt Rubol Josephine rood/ver rood COB LED. En dát klopt dan ook nog niet helemaal want ik heb zeker al 30 gram opgerookt, én ik heb twee potten met kleine topjes en knipafval gebruikt om zo’n 60 milliliter wietolie te maken.

Gram per Watt

Alles bij elkaar zal het er ongeveer op neer komen dat ik zo’n 200 gram bruikbare wiet heb geoogst van in totaal 200 Watt aan kweeklicht. Ongeveer een gram per Watt dus, ik ben een blije Dokter Groen. Ik zal mijn best doen om alles volgende keer wat eerder te wegen (maar ik beloof niks 😉 ).

19% THC!

Ook wel leuk om te melden, nu het toch nog even over de Mohammed kweekronde gaat. De CNNBS redactie heeft een van deze toppen op THC-gehalte getest met een PURPL Pro. Dat is een slim apparaatje uit Amerika dat in staat is om wiet à la minute te testen op het THC- en CBD-percentage. En? Nou, die top bleek een THC-gehalte van 19% te hebben. Mohammed is dus lekker sterk!

Photoshoptop

Voordat ik verder ga met de volgende kweekronde tot slot, wil ik nog even iets laten zien. Wellicht weet je nog dat ik bezig was om mezelf het macro-fotograferen eigen te maken. Maar het blijkt ontzettend lastig – zo niet onmogelijk – om alle trichomen van een top scherp in beeld te krijgen.

Fotografen hebben hier een trucje voor bedacht; ze maken eerst een hele reeks foto’s waar steeds een ander deel van de top scherp in beeld is. In een fotobewerkingsprogramma zoals Photoshop leggen ze vervolgens al die foto’s over elkaar, waarbij alleen de scherpe delen van elke foto zichtbaar zijn. Samengevoegd krijg je dan een hele mooie en scherpe foto.
Althans, als je het goed doet. Ik heb vanmorgen zelf ook een poging gewaagd al is die wel mislukt. Ik wil de foto toch even delen, omdat er een hoop trichomen op te zien zijn. Klik op de foto om in te zoomen.

Dokter Groens (mislukte) photoshoptop. Klik op de foto om in te zoomen.

24k Gold

Ja, en met het wegen van de oogst, is de kweekronde met Mohammed officieel afgelopen (al zal ik er zelf nog wel even van genieten 😉 ). De nieuwe kweekronde is gisteravond van start gegaan, zoals altijd met het laten ontkiemen van de zaden. De wietsoort die ik zal gaan kweken is een hele speciale wat mij betreft, namelijk 24k Gold oftewel Kosher Kush x Tangie, van DNA Genetics.

24k Gold is een van de weinige fruitige wietsoorten die ik ken, die ook écht naar een fruitsoort smaken, en wel mandarijn in dit geval. Veel wietsoorten zouden naar bananen, aardbeien, bessen of zelfs snoepjes of een milkshake smaken maar wees eerlijk, ze smaken allemaal gewoon naar wiet. Heerlijke wiet, maar bananen of ananas of milkshake heb ik nog nooit geproefd. Maar in 24k Gold proef je de tangie (mandarijnen) dus wél!

Ik heb 24k Gold nu al een paar keer mogen proeven. De eerste keer was het een topje van Master Kroblo en de tweede keer was het een sample op de Homegrown Cup. Beide keren sloeg ik stijl achterover van de duidelijk aanwezige mandarijnensmaak, dus de strain stond al lang op mijn verlanglijstje. Ik heb de redactie van CNNBS gevraagd om zaden voor me te regelen, en kreeg tot mijn genoegen niet één maar twee keer zes zaden binnen. Mijn dank hiervoor bij deze aan DNA Genetics en de CNNBS redactie, ik heb er zin an!

Ontkiemen

Het ontkiemproces is zogezegd gisteravond in gang gezet. Zoals gewoonlijk heb ik dat gedaan door de zaden in een nat koffiefilter, in een plastic gripzak te stoppen. Deze methode is op CNNBS al vaak uitgelegd en werkt altijd. Via de link in de vorige zin kom je bij een artikel waarin het wordt uitgelegd, op de foto’s hieronder zie je het in beeld.

Even kijken, ben ik nog wat vergeten te melden? Ja, maar dat gaat over de kweek zelf en dat bespreek ik volgende week. Met een beetje geluk zijn alle zes de 24k Gold zaden dan zonder complicaties geboren, en misschien staan ze dan zelfs al in het Flow Hydroponics Systeem. Tot dan!

Dokter Groen

(advertenties)