(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Eetbare cannabisproducten ofwel edibles worden steeds populairder, ook omdat het menu steeds uitgebreider en verfijnder wordt. Je kan het zo gek niet bedenken of een bestaand gerecht kan wel worden geïnfuseerd met THC(olie). Maar voor sommige mensen – denk bijvoorbeeld aan medicinale cannabisconsumenten – is een edible wellicht wat te heftig. Precies daarom hebben een moeder en zoon uit Boston ‘Soft landing’ verzonnen, een omgekeerde edible als het ware die je high juist afzwakt!

Naar boven en weer naar beneden met een edible

“Ik beschrijf het graag als een omgekeerde edible”, zegt Eli Stoloff, net afgestudeerd aan de Cornell University. “Dus, terwijl een normale edible je omhoog brengt met THC, brengt Soft Landing je omlaag.” Stoloff zegt dat hij tijdens zijn studie aan Cornell verhalen hoorde van studenten die edibles gebruikten zonder een gemakkelijke manier om snel ‘naar beneden’ te komen.

“Dat komt door het vertraagde effect van edibles,” vertelde Stoloff aan WBZ-TV. “Je eet een gummibeer, wacht 10 minuten, ik heb niets gevoeld, en je eet er nog twee. Een uur later lig je op de vloer van je badkamer en vraag je je af waar je bent.”

Speciaal molecuul uit kruiden en specerijen

Stoloff en zijn moeder Alice Stone ontwikkelden daarom een chocoladereep die wietliefhebbers volgens hen meer controle geeft over hun high. Mama Stone is een ondernemer met een achtergrond in niet-traditionele geneeswijzen.

Samen ontdekten ze een artikel in een medisch tijdschrift waarin een natuurlijk voorkomende molecuul werd beschreven die in een aantal kruiden en specerijen voorkomt en die de effecten van THC – het psychoactieve ingrediënt in cannabis – zou kunnen omkeren.

80% van de proefpersonen vindt Soft Landing (zeer) effectief

“Na veel vallen en opstaan en knutselen kwamen we tot de uiteindelijke formule van de beste manier om de maximale hoeveelheid van deze molecule af te geven”, zegt Stoloff tegen CBS News. De volgende stap was een medisch onderzoek naar Soft Landing, waaruit bleek dat 80 procent het middel als “effectief” of “zeer effectief” beoordeelde.

Sean Hope, medeoprichter van Yamba Market in Cambridge, is nu investeerder. Hij heeft de chocolade zelf uitgeprobeerd. “Het bracht me echt in balans,” vertelt Hope aan WBZ, “en ik voelde de impact meteen. Mijn conclusie is: dit werkt!”

Soft Landing, de omgekeerde edible, is inmiddels bijna klaar voor de consumentenmarkt.  Moeder en zoon zoeken op dit moment nog extra investeerders zodat ze de productie kunnen gaan opschalen. Kijk hieronder naar een korte reportage over dit toch wel bijzondere chocolaatje:

(advertentie)