(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Bestaat er zoiets als een perfecte wietsoort? Uiteraard niet maar voor kwekers die van zoete psychedelische sativa’s, veel trichomen en grote en snelle oogsten houden, komt Moby Dick wel erg dicht in de buurt. De wietsoort is toepasselijk vernoemd naar de witte walvis uit het gelijknamige boek want het is een dikke vette White Widow kruising.

Moby Dick is een wietsoort die niemand teleur zal stellen, en dat komt omdat de strain dankzij een tienjarig veredelingsproces geweldige eigenschappen heeft. De planten hebben stevige en dikke takken om zware bloemtrossen te voeden en te dragen. Als sativa heeft de wiet een zeer hoog THC percentage tot wel 26 procent maar een relatief korte bloeifase van 9 weken. Dit maakt Moby Dick zelfs geschikt voor een buitenkweek op het Noordelijk halfrond, waarbij je midden tot eind oktober kunt oogsten.

White Widow & Haze

Terug naar ongeveer tien jaar geleden, toen het veredelingsproces van Moby Dick begon met een kruising tussen White Widow en Haze. White Widow was destijds zo’n beetje de meest gewilde wietsoort, dankzij een ongekende dikke witte laag trichomen. Deze werd gekruist met een onbekende Haze, maar waarschijnlijk een van de originele en eerste Haze zaden, afkomstig van de Haze broeders uit Amerika. Met Moby Dick als resultaat, sativa dominante wiet met een ongekend hoog THC percentage en een sterk psychedelisch effect dat zeer lang aanhoudt.

Voor kwekers is Moby Dick een juweeltje. Ze reageert goed op diverse snoei- en trainingstechnieken en beloont je daarvoor met een geweldige opbrengst. De stammen en stelen zijn sterk en de planten nemen al snel een mooi groot formaat aan. De bloeifase is met slechts 9 weken voor een sativa kort te noemen, en Moby Dick kan dan ook zelfs buiten gekweekt worden in Nederland.

Smaak en effect

Dankzij haar White Widow voorouder heeft Moby Dick een prachtige witte laag trichomen, en zit ze vol met THC en andere cannabinoïden. Het THC-gehalte kan oplopen tot 26% en in sommige gevalen bevat de wiet zelfs sporen van THCV. Dit kan mogelijk ook het sterke en psychedelische effect verklaren; een gevoel dat snel naar je hoofd stijgt en behoorlijk stimulerend is. Testers vermelden desondanks dat ze productief blijven en zelfs graag in beweging komen nadat ze van Moby Dick genoten.

En over genieten gesproken; het terpenenprofiel zorgt voor heerlijke verfrissende aroma’s van zoete vanille en hazy citrus met hints van frisse eucalyptus.

  • Soort: sativa dominante hybride
  • Genotype: White Widow, Haze
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 9 weken
  • Geur/smaak: zoet, vanille, citrus, Haze, eucalyptus
  • Effect: psychedelisch, stimulerend, langdurig, blij, hoog THC gehalte
  • Zadenbedrijf: SeedStockers
(advertenties)