(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hoewel de zee nogal ver van het Limburgse heuvelland verwijderd ligt, hebben ze er toch de nodige zeecontainers in gebruik. Dat blijkt uit het oprollen van een stevige mobiele wietplantage – bestaande uit 5 vrachtwagenopleggers + 4 grote zeecontainers – in het Limburgse Hoensbroek deze zondag.

Brand op zondagmiddag

De voordelen van grootschalige wiet kweken in een hok op wielen zijn evident: je kan de hele handel verplaatsen als de grond je te heet onder de voeten wordt, niet in het minst doordat je de hitte van de opsporende autoriteiten voelt bijvoorbeeld. Enter het telen van cannabis in opleggers en containers.

Helaas voor onze mobiele plantenvrienden is er niks bestand tegen toeval, het wrede noodlot dus dat altijd toeslaat wanneer je het niet verwacht. Neem een suffige zondagmiddag in Hoensbroek. Niks aan het kweekhandje… totdat iemand zo nodig rond drie uur besluit om de hulpdiensten te bellen met de mededeling: ‘er is sprake van rook en een mogelijke brand bij een loods gelegen op een industrieterrein aan de Handelsstraat’.

Opleggers en zeecontainers vol wiet

Of het waar is valt natuurlijk nooit te achterhalen, feit is dat de ingeschakelde politie niet veel later GEEN brand vindt maar WEL een loods vol wiet.

We citeren onze blauwe vrienden even: ‘Het gaat in totaal om vijf vrachtwagenopleggers die op professionele wijze zijn ingericht als hennepkwekerij. Vier van deze opleggers stonden vol met hennepplanten. Een eerste schatting wijst op ongeveer 500 hennepplanten per oplegger. Daarnaast werden er ook vier grote zeecontainers aangetroffen die eveneens waren ingericht als kwekerij en voorzien van hennepplanten. Daarin staan circa 240 hennepplanten per zeecontainer, zo blijkt uit een eerste ruwe schatting.’

Geen arrestaties

Vanzelfsprekend laten de autoriteiten het niet bij deze droge constatering van de feiten. De complete en met zoveel moeite opgebouwde handel aan de Handelsstraat wordt namelijk vernietigd. Er zijn nog geen menselijke slachtoffers te betreuren in deze zaak, al waarschuwt de politie in Heerlen de ‘daders’ wel dat zij samen met het Team Ondermijning Limburg en experts van Forensische Opsporing ‘een onderzoek zijn gestart’.

Nou ja, zonde van al het werk en als laatste groet dan maar dit filmpje:

(advertentie)