(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Amerikaanse wetenschappers hebben het genetische netwerk van cannabis (deels) uitgeplozen, om zo een beter beeld te krijgen van de individuele werking van cannabinoïden en terpenen. Schizofrenie patiënt Barney Green krijgt zijn eerste olie als kersvers lid van Suver Nuver. Wiet als medicijn tegen de erfelijke, vooralsnog ongeneeslijke huidaandoening epidermolysis bullosa (EB). Hoe cannabis zorgt voor grip op je paniekstoornis en een onderzoek dat aantoont dat liefst 90 procent van de mensen met artritis baat heeft aan mediwiet. En tot slot de 5 grootste voordelen van het vaporizen (verdampen) van medicinale cannabis.

 

Genetische routes cannabinoïden en terpenen in kaart gebracht

Onderzoekers van de Washington State University hebben een deel van het genetische netwerk van cannabis uitgeplozen. Hiermee wilden zij erachter komen hoe bepaalde cannabinoïden en terpenen ontstaan, zodat wetenschappers en medici wereldwijd een beter beeld krijgen van hun individuele werking.

Met deze kennis kunnen bijvoorbeeld nieuwe wietsoorten en cannabismedicijnen worden ontwikkeld met specifieke cannabinoïden- en terpenenprofielen, die bepaalde ziektes behandelen. Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Plant Physiology. Lees HIER verder.

Wietolie van Suver Nuver • Barney ontvangt zijn eerste zakje

Mediwietsite spreekt regelmatig patiënten die zich afvragen hoe inschrijven bij Stichting Suver Nuver in zijn werk gaat. Wat gebeurt er na de inschrijving? Hoe krijg je de wietolie? En zijn je gegevens veilig? Op zoek naar antwoorden, volgen we Barney Green die aan schizofrenie lijdt.

Vorige week volgenden we Barney tijdens zijn intakegesprek bij Suver Nuver. Na dit gesprek schreef Barney zich in bij de stichting. Inmiddels het gratis proefzakje wietolie ontvangen en gebruikt hij dat nu een week. Tijd voor een update. Lees HIER verder.

Epidermolysis bullosa (EB) behandelen met medicinale wiet

Epidermolysis bullosa (EB) is een erfelijke, vooralsnog ongeneeslijke huidaandoening. De zeldzame ziekte veroorzaakt pijnlijke blaren en zweren op de huid en slijmvliezen. Bovendien is de huid heel broos.

Vanwege de zeldzaamheid van EB is er weinig direct onderzoek gedaan naar de effecten van medicinale wiet bij deze ziekte. We vonden twee recente onderzoeken die positieve resultaten tonen. De ene studie onderzocht het gebruik van wietzalf op de huid. De andere keek naar pijnbestrijding met wiet bij EB. Lees HIER verder.

Wiet bij een paniekstoornis • krijg weer grip op je angsten

Een paniekstoornis kan het leven enorm beheersen. Mensen die eraan lijden, leven constant in angst, slapen slecht en komen niet zelden in een neerwaardse spiraal terecht. Een aanval gaat gepaard met heftige mentale en fysieke klachten. De behandeling bestaat uit gedragstherapie, niet zelden in combinatie met (zware) medicijnen.

Het geheim van medicinale wiet bij deze aandoening schuilt in goed doseren. In kleine hoeveelheden kan wiet namelijk heel goed angsten verminderen. CBD, een van de actieve bestanddelen wiet die het meest voorkomt in indica-soorten, is effectief in het omgaan met stress en angst. Als je cannabis goed doseert, begint met een lage dosis en rustig opbouwt, kan er niets misgaan. Lees er HIER alles over.

De 5 grote voordelen van cannabis vaporizen

Het verdampen van wiet, ofwel vaporizen, is een zeer effectieve manier om het medicinale effect van cannabis te benutten. Helaas gaat de transitie van het roken naar verdampen van wiet wat sloom. Dat is erg jammer. Want naast dat vaporizen goed werkt, is het ook nog eens gezonder én haal je veel meer uit je wiet dan wanneer je het rookt.

 

Dit zijn de 5 grote voordelen van verdampen:

  1. Gezonder dan roken
  2. Waardevollere wiet
  3. Helderder effect
  4. Behandeling op maat
  5. Recyclebare cannabis

Lees HIER verder over vaporizen en waarom dat de voorkeur heeft…

Wiet en artritis • cannabis effectief bij 90 procent van patiënten

Onderzoekers van CreakyJoints gaven 1059 respondenten een vragenlijst met 77 vragen. De resultaten zijn reeds gepresenteerd op het jaarlijkse Europese Congres voor Reumatologie dat tussen 12 en 15 juni 2019 plaatsvond in Amsterdam.

 

 

Het blijkt dat 57 procent wiet of een CBD-product probeert. Meer dan 90 procent van deze groep zegt dat cannabis helpt pijn te verlichten. Wiet en artritis is dus ook volgens deze studie een succesvolle combinatie. Lees HIER verder.

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum

Wil je zelf praten over medicinale cannabis, iets met andere delen of een vraag droppen, meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Drieduizend Nederlanders en Vlamingen gingen je reeds voor!

[openingsbeeld:  Krailath/Shutterstock, overige foto’s ook van Shutterstock, voor credits zie Mediwietsite]
(advertenties)