(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Zanger Timothy Drake van Queen tribute band Queen Forever zweert bij enkele druppeltje wietolie voor de broodnodige rust en ontspanning. Verder aandacht voor de heilzame werking van wiet bij migraine en bij leveraandoeningen. Hennepzaadolie blijkt een prima natuurlijke bescherming te bieden tegen de zon. De voordelen van het drinken van rauw wietsap en de fijne, gelukzalige link tussen chocolade en cannabis! 

 

Timothy Drake: “Wietolie ontspant zodat ik oplaad voor nieuwe shows”

Timothy Drake is een Nederlandse muzikant – leadzanger in de Queen tribute band Queen Forever – en theaterproducent. Zijn YouTube-kanaal staat dus vol met muziekvideo’s en optredens. Tot vorige week. Toen zette Timothy ineens een ietwat andere video online waarin hij laat zien hoe je wietolie maakt!

Mediwietsite deelde de video en zocht contact met de vrolijke entertainer. Timothy: “Ik merk dat het fijn is om, op de spaarzame dagen dat ik vrij ben een druppeltje wietolie te nemen. Op dat soort dagen zitten stresshormonen en adrenaline van het optreden nog in mijn bloed. Hierdoor kom ik lastig tot rust. Dankzij wietolie kan ik ontspannen en opladen voor nieuwe shows.” Lees het complete interview HIER.

Hennep als natuurlijke bescherming tegen de zon

Het is lente; de zomer onderweg (tenminste dat hopen we). We gaan weer massaal naar buiten om te genieten van die heerlijke warme zonnestralen en het boosten van ons vitamine D-gehalte. De hoogste tijd om even stil te staan bij de invloed van de zon op onze huid. En hoe we die op een makkelijke en verantwoorde manier kunnen beschermen tegen UV-straling en uitdroging.

Als zonnebescherming wordt hennepolie gemakkelijk door de huid opgenomen. Alle heilzame ingrediënten maken het een beschermend, hydraterend en verjongend huidverzorgingsproduct. Hennepzaadolie heeft ook een SPF-score van 6. SPF staat voor ‘Sun Protection Factor’ ofwel de mate waarin een product beschermt tegen de zon. Lees HIER verder over het gebruik als natuurlijke bescherming tegen de zon.

Fibrose en cirrose – Leverziekten behandelen met cannabis

Als de lever ernstig beschadigd raakt door overmatig alcohol of medicijngebruik, verliest het orgaan z’n zelfhelend vermogen. Wereldwijd zijn dan ook miljoenen mensen slachtoffer van levercirrose en andere leveraandoeningen.

Cannabis blijkt niet alleen de pijn die met dergelijke ziekten gepaard gaat te verminderen, maar ook de leverfunctie te herstellen. Hoe dat precies zit en wat je kunt doen, lees je HIER.

Wiet bij migraine – een mogelijke behandelingsoptie?

Migraine is een aandoening die zorgt voor een spontane, tijdelijke vernauwing van bloedvaten in de hersenen. Hierdoor ontstaan aanvallen die weer zorgen voor verwijde bloedvaten. Deze wisselwerking leidt tot heftige hoofdpijnen en andere symptomen.

Pijnbestrijding is het bekendste voordeel van wiet bij migraine. Met name de cannabinoïde CBD heeft pijnstillende eigenschappen. Die zijn van dien aard dat ze de afhankelijkheid van voorschrijven opiaten kunnen verminderen. Patiënten gebruiken daarnaast ook cannabis om te helpen slapen, eetlust te stimuleren, stemming te verbeteren en angsten te beheersen. Lees HIER verder over wat cannabis kan betekenen bij migraine.

Wietsap – sap van rauwe wietbladeren

Dat cannabis een enorm veelzijdige plant is weten we inmiddels. We maken gebruik van de zaden, bloemen (wiettoppen) en zelfs de wortels worden gebruikt als bouwmateriaal. Een klein groepje mensen gebruikt zelfs al knipafval om wietolie van te maken. Maar ook de rest van de wietplant kan gebruikt worden.

Zo kun je van de bladeren een geneeskrachtig sapje maken. De wietbladeren zitten namelijk vol met plantaardige vitamines, mineralen en cannabinoïden. Vers wietblad bevat een hoge concentratie aan CBDA en CBG. De rauwe toppen van verse wiet bevatten dan weer THCA. Je kunt ook niet high of stoned worden als je een glas wietsap drinkt. Mediwietsite geeft je een aantal handige tips over hoe je het het beste kunt gebruiken. Lees HIER verder.

Cacao verlengt het gelukzalige effect van THC in cannabis

In de natuur komen stoffen voor die gelijkenissen vertonen met de werkzame stoffen uit wiet. Dit zijn bijvoorbeeld terpenen; de aromatische stoffen in cannabis komen ook in andere bomen en platen voor. Ook in cacao zit ook een groep stoffen die overeenkomsten vertonen met THC en het lichaamseigen anandamide.

Anandamide wordt ook wel ‘bliss molecule’ genoemd. Het is een neurotransmitter (signaalstof) in het brein die verantwoordelijk is voor het stimuleren van de aanmaak van serotonine en dopamine. Door de aanmaak van die stoffen te stimuleren draagt anandamide bij aan gevoelens van gelukzaligheid. Lees HIER hoe je chocolade en cannabis kunt combineren!

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum

Wil je zelf praten over medicinale cannabis, iets met andere delen of een vraag droppen, meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Drieduizend Nederlanders en Vlamingen gingen je reeds voor!

[openingsbeeld:  ByEmo/Shutterstock, overige foto’s ook van Shutterstock, voor credits zie Mediwietsite]
(advertentie)