(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

“Cannabis heeft ongetwijfeld haar leven verlengd.” Aldus de weduwnaar van ‘Grease’-ster Olivia Newton-John • Het entourage-effect: samenwerkende cannabinoïden en terpenen leveren optimaal effect van mediwiet • Cannabis bij de behandeling van de ziekten van Parkinson en Alzheimer zorgt voor mildere symptomen • 7 tips om optimaal wiet te verdampen (vapen) • Studie toont aan dat kinderen met autisme een betere levenskwaliteit krijgen dankzij cannabis en CBD.

Het Entourage Effect is ontdekt en benoemd door een groep Israëlische onderzoekers, onder wie de al bij leven legendarische Raphael Mechoulam. In 1998 publiceerde het onderzoeksteam voor het eerst over het effect, in de European Journal of Pharmacology. Door het Entourage Effect is het geheel van de verschillende werkzame stoffen in cannabis groter dan de som van de individuele stoffen.

De ontdekking van Mechoulam en zijn team was op meerdere fronten een doorbraak. Tot dan toe hadden de Amerikaanse autoriteiten altijd volgehouden dat alleen THC medicinale werking had en dat synthetische THC even goed was als plantaardige THC. Met het Entourage Effect kon wetenschappelijk worden onderbouwd waarom dit isoleren en synthetiseren van één werkzame stof ineffectief en zelfs gevaarlijk is. Lees HIER verder

‘Grease’-ster Olivia Newton-John overleed vorige maand op 73-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker. In haar thuisland Australië krijgt ze een staatsbegrafenis, zo populair is de actrice en zangeres daar. Ze had de laatste jaren ook veel baat bij het gebruik van medicinale cannabis, zo vertelt haar weduwnaar John Easterling.

Zoveel wordt duidelijk uit een interview dat haar echtgenoot John afgelopen weekend gaf aan de Australische krant The Herald Sun. “Ze was vrolijk, hoopvol en pijnvrij door het gebruik van medicinale cannabis”, zegt de weduwnaar. Lees HIER verder

We weten van mediwiet dat het een belangrijke en vooral positieve rol kan spelen bij een diversiteit aan aandoeningen. Hoewel Parkinson en Alzheimer twee verschillende aandoeningen zijn, hebben ze minstens één overlap; de mentale problemen die patiënten hierbij vaak ervaren. Wat kan cannabis voor hen betekenen?

Verschillende fytocannabinoïden, terpenen en flavonoïden vertonen neuroprotectieve eigenschappen. Deze eigenschappen zijn bij zowel Alzheimer als Parkinson van groot belang. Ook hebben deze eigenschappen een directe invloed op de mentale gesteldheid. Lees HIER verder over de voordelen van mediwiet voor Parkinson en Alzheimer patiënten!

Wanneer je het meeste baat hebt bij het inhaleren van medicinale cannabis is een vaporizer (verdamper) de beste keuze. Daarbij wordt de wiet namelijk niet verbrand zoals bij het roken van een joint, maar slechts verhit tot de exacte temperatuur waarbij de cannabinoïden in de vorm van damp vrijkomen.

In deze korte instructievideo leer je hoe je met enkele eenvoudige tips & trucs het optimale effect uit je mediwiet haalt met een vaporizer! Lees HIER verder

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie heeft één op de honderd kinderen autisme. Deze benaming verwijst naar een breed scala aan aandoeningen, die een behoorlijke impact hebben op de kwaliteit van hun leven. Een nieuwe studie brengt hoop. Het onderzoek is daarbij de eerste observationele studie in zijn soort waarbij gebruik wordt gemaakt van op cannabis gebaseerde geneesmiddelen.

Ze onthulden dat het innemen van medicinale cannabis effectief bleek te zijn wat betreft het verminderen van angst en het verbeteren van de slaap van mensen uit het autistisch spectrum. De algehele gezondheid en kwaliteit van leven was eveneens verbeterd. Lees HIER verder

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum.nl

Nog veel meer zo niet alles over medicinale cannabis lezen? Wil je zelf praten over medicinale cannabis, je eigen medicijn kweken, iets met anderen delen of een vraag droppen? Meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Ruim drieduizend mensen gingen je reeds voor!

[Openingsfoto: trairut noppakaew, Shutterstock. Voor credits alle overige afbeeldingen zie Mediwietsite.nl]

 

(advertentie)