(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Kijk nu naar het bijzondere verhaal van Rick Simpson – de man van de bekende wietolie RSO – met Nederlandse ondertiteling • Uit onderzoek onder duizenden personen blijkt dat er dankzij cannabis fors minder medicijnen en alcohol wordt gebruikt • Van rauwe wiet word je niet high, maar het is wel supergezond! • Studie laat zien dat de kans op blaaskanker ongeveer halveert door cannabis • Het microdoseren van wiet zorgt voor een beter libido.

Door een simpele beredenering bedacht de Canadees Rick Simpson dat het meer zou helpen als de werkzame stoffen van de plant – in de hars van de wiettoppen – geconcentreerd zouden zijn. Hij loste de toppen op in een oplosmiddel, dampte dit in en (her-)ontdekte zo het volksmedicijn pure wietolie. En dat wordt in de volksmond dus vernoemd naar deze bijzondere man: Rick Simpson Oil (RSO).

Nu kun je de mooie documentaire met zijn verhaal ook bekijken met Nederlandse ondertiteling – verspreid het woord! Lees HIER verder

Het Amerikaanse bedrijf Aclara Research zette een eerdere cannabis-studie voort om de ‘Cannabis Occasion Diaries’ te ontwikkelen. Dit behelst een onderzoek onder 3.000 mensen, die meer dan 10.000 gelegenheden van cannabisgebruik vastlegden. Denk hierbij aan het hoe, waarom, wanneer en waar cannabis en CBD worden gekozen, welke producten ze gebruiken en welk middel ze ermee vervangen.

Uit dit 1 jaar durende onderzoek komen veel wetenswaardigheden over het gebruik van mediwiet naar voren. Zo blijkt bijvoorbeeld dat wiet er voor zorgt dat het gebruik van schadelijke substanties als alcohol en medicijnen behoorlijk afneemt! Lees HIER verder

Het aantal patiënten met blaaskanker is het afgelopen decennium met bijna 30 procent toegenomen. In Nederland krijgen ongeveer 6000 tot 6500 patiënten per jaar de diagnose blaaskanker. Jaarlijks sterven er ongeveer 1300 mensen aan de gevolgen van blaaskanker: gemiddeld dus 25 per week. Er komt meer blaaskanker voor simpelweg omdat we langer leven, maar roken (van sigaretten) is en blijft de belangrijkste oorzaak van deze ziekte.

Uit epidemiologisch onderzoek van de afdeling neurologie van het Kaiser Permanente Los Angeles Medical Center blijkt dat cannabis wellicht voor een positieve ommekeer kan zorgen. Onderzoekers daar keken naar het verband tussen tabak- en cannabisgebruik en het risico op blaaskanker bij liefst 82.050 mannen tussen 45 en 69 jaar oud over een periode van elf jaar. Lees HIER verder

 

In zijn natuurlijke staat, dus onverhit, is THC in cannabis niet psychoactief. Pas na een proces van verhitten, dat decarboxyleren heet, neemt de werking in kracht toe en wordt wiet psychoactief. Zonder dit psychoactieve effect is cannabis echter ook een heilzame voedselbron, vol met voedingsstoffen en cannabinoïden die ontzettend goed zijn voor ieder lichaam.

Mediwietsite benoemt 5 evidente voordelen van het eten van rauwe wiet:

  • Reden #1: cannabinoïdezuren
  • Reden #2: boordevol vezels
  • Reden #3: pijnstilling
  • Reden #4: vitaminen en antioxidanten
  • Reden #5: terpenen

Lees HIER verder

Een gezond libido is voor veel mensen niet vanzelfsprekend. Zeker als je ouder wordt neemt de aanmaak van allerlei hormonen af en daarmee ook het libido. En ook door ziekten en aandoeningen kan de zin in seks verminderen natuurlijk. Wil je jouw libido een boost geven? Overweeg dan eens een experiment met wiet. En je hoeft niet meteen all the way te gaan.

‘Begin met een lage dosis medicinale wiet en wees spaarzaam met het gebruik’. Dit advies staat in veel artikelen op Mediwietsite. Less is in veel gevallen more en dat geldt ook voor een beter libido. Een kleine dosis is al voldoende, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Lees HIER verder

Praat, vraag en discussieer op Mediwietforum.nl

Nog veel meer zo niet alles over medicinale cannabis lezen? Wil je zelf praten over medicinale cannabis, je eigen medicijn kweken, iets met anderen delen of een vraag droppen? Meld je dan aan voor het bijbehorende Mediwietforum. Ruim drieduizend mensen gingen je reeds voor!

[Openingsfoto: H_Ko, Shutterstock. Voor credits alle overige afbeeldingen zie Mediwietsite.nl]
(advertentie)