(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hennepzaad is ontzettend gezond, lekker en overal te koop. En hoewel je het zo’n beetje overal doorheen kunt mengen vindt men het toch een beetje lastig om in de keuken mee te werken. Maar als je er een lekkere plantaardige boter van maakt kun je het elke dag op je bammetjes smeren. 

Een dorpje in China, waar de mensen voornamelijk op hennepzaden leven, heeft de oudste en meest gezonde inwoners ter wereld. De gemiddelde leeftijd die de inwoners van het dorpje bereiken ligt vele malen hoger dan in de rest van de wereld. Bovendien zijn er maar weinig mensen die met gezondheidsproblemen kampen, en dat is volgens wetenschappers onder meer te danken aan hun dieet dat heel veel hennepzaden bevat.

Hennepzaadboter

Wil je ook gezonder worden met hennepzaad, dan is het een goed idee om je dierlijke boter de deur uit te doen en hem te vervangen voor je eigen gemaakte hennepboter. Smeer het dagelijks op je boterham om een gezonde portie hennepzaad binnen te krijgen.

Om hennepzaadboter te maken heb je niet veel meer nodig dan een kop (150 gram) gepeld hennepzaad en drie eetlepels kokosolie of gesmolten kokosboter. Pureer het geheel tot de zaden en de kokosolie samen een gladde massa vormen en laat het in de koelkast opstijven. Deze hennepzaadboter smaakt uiteraard niet precies hetzelfde als gewone boter. De smaak is heel vol en lekker verhoogt je cholesterol niet zoals gewone boter dat doet.

 

Smeer het op je boterham of gebruik het op een gepoft aardappeltje of wat je maar wil. Eet smakelijk!

(advertentie)