(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hennep kan dé redding zijn die de mensheid nodig heeft om een duurzaam leven op deze planeet te kunnen blijven leiden. We hoeven alleen maar gebruik te maken van de indrukwekkende 50.000+ toepassingen van deze fantastische plant. 

Hennep was een van de eerste planten die mensen ooit verbouwden. En met de technologie van nu heeft het ons helemaal veel te bieden, we kunnen er smog mee uit de lucht halen, schonere energie mee produceren en er radioactieve grond mee opschonen. Niet afbreekbare plastics kunnen worden vervangen en we kunnen er auto’s mee bouwen die 10 keer zo sterk zijn als auto’s van staal terwijl ze toch maar ongeveer de helft wegen, reken het brandstofgebruik maar eens uit! Ze zouden trouwens op een schone biobrandstof van hennep kunnen rijden.

hennepauto

Een hennepauto van Lotus

 

Wanneer we zouden stoppen met het maken van papier uit hout en over stappen op henneppapier kunnen we ook stoppen met de ontbossing. Henneppapier kan ook nog eens 8 keer gerecycled worden, voor het idee: gewoon papier kun je maar 3 keer gebruiken. Voor onszelf en onze dieren zou het trouwens ook erg gezond zijn om hennepzaad te eten.

burger

Een lekkere hennepburger. Veel gezonder als die van de Mac!

Wegen en snelwegen kunnen in de toekomst ook van industriële hennep gemaakt worden. De mensheid kan de voordelen van de planten ervaren zoals een schonere zuurstofrijke lucht. De wortels van de planten maken de grond waarop hij groeit weer vruchtbaar. Stoffen in hennep kunnen dienen als medicijn om de naar schatting 250 ziektes en aandoeningen mee te behandelen.

hemcrete_closeup

Van Hempcrete (een soort beton van hennep) kunnen zelfs snelwegen gemaakt worden

 

Studies hebben onder andere aangetoond dat CBD uit hennep kankergroei bij ratten stopt. Tenslotte zouden we wel meer dan 50.000 producten van gebouwen tot dynamiet tot shampoo tot textiel van de hennepplanten kunnen maken. Als alleen Amerika al op grote schaal hennep zou gaan verbouwen zouden het oorlogen kunnen stoppen, het milieu kunnen redden, de economie een boost kunnen geven, de volksgezondheid kunnen verbeteren. En Amerika zou voor haar grondstoffen totaal onafhankelijk kunnen zijn.

hennepveld

Als we hennep verbouwen kunnen we het milieu redden, de economie een boost geven, de volksgezondheid verbeteren en onafhankelijk zijn voor grondstoffen!

(advertentie)