(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zijn lijst met uitgebrachte reggae en dub muziek is zo lang dat je er beter voor kan gaan zitten als je ‘m wil doornemen: Lee ‘Scratch’ Perry. Inmiddels 82 lentes jong en dat begint zo nu en dan lastig te worden, bijvoorbeeld als je vergeten bent waar je je wiet hebt verstopt…

 

The Ganja Man

Rainford Hugh ‘Lee’ ‘Scratch’ Perry, ook bekend als The Upsetter en Pipecock Jackson (Kendal, Jamaica 20 maart 1936) is een reggae-muzikant, zanger en producer. Eind jaren vijftig al begon zijn nog steeds voortdurende muzikale carrière, eentje waarin hij bijvoorbeeld ook ene Bob Marley in aanraking bracht met reggae.

Tegenwoordig woont Scratch alweer een aantal jaren in Zwitserland en heeft een Zwitserse vrouw die tevens zijn zaken regelt. Perry is nog steeds actief, er zijn in de loop der jaren heel wat werken uitgekomen, waaronder het bekroonde Jamaican E.T. Hij neemt nog steeds platen op en toert met zijn Zwitserse begeleidingsband ‘The White Belly Rats’.

Hier ff een track om in de stemming te komen: ‘The Ganja Man’:

Opmerkelijke oproep aan fans

Vanzelfsprekend is Perry zoals verreweg de meeste (reggae)muzikanten niet vies van wiet. Iets waar hij ook altijd wel open over is geweest, maar wat ‘m de laatste jaren toch wat ongemakken oplevert. Gelukkig zit de krasse knar wel op Twitter en kan hij daar een lieve doch welgemeende oproep aan zijn fans doen:

Haha, wat een geweldige gozer die Lee, het is ‘m vergeven 😉

[openingsfoto: © pitpony.photography / CC-BY-SA-3.0/Wikipedia]
(advertenties)