(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Floor is op zijn zachtst gezegd geen theeleut. Sterker nog, ze lust helemaal geen thee maar het idee van een warm drankje om stoned van te worden ziet ze wel zitten. En dus deed ze wat iedereen met een prangende wietvraag zou moeten doen; ze stelde hem aan onze lieve Muna.

Wietthee is een van de snelste en makkelijkst te maken edibles, oftewel eet- en drinkbare wietgerechten. Je hoeft niet eerst wietboter te maken en ook niets te bakken in de oven om stoned te worden zonder te roken of wiet te verdampen. Een half uurtje pruttelen op het gasfornuis en je zet zo een heerlijk dampend kopje wietthee op tafel. Je kunt er ook nog eens heel high van worden maar wat nou als je niet van thee houdt? Kun je dan ook met hetzelfde gemak een bakkie wietkoffie maken?

Dag Muna,

Ik lees her en der dat je wietthee kunt drinken. Zelf lust ik geen thee. Ben meer een koffiedrinker. Is wietkoffie ook aan te raden? Groetjes, Floor

Wietkoffie maken

Hoi Floor, je bent een van de weinige mensen die niet van thee houden maar ik denk dat er wel meer mensen zijn die een kopje wietkoffie ook wel kunnen waarderen. Wietrokers genieten vaak van een kopje koffie en een joint, de twee genotsmiddelen gaan perfect samen. Toevallig werd deze week ook nog eens bekend dat dat geen toeval is. Onderzoekers hebben namelijk ontdekt dat koffie, net als cannabis inwerkt op ons lichaamseigen endocannabinoïde-systeem. Koffie geeft natuurlijk wel een totaal ander effect als wiet maar dat komt dus wel via hetzelfde systeem in ons lichaam tot stand.

De werkzame stoffen uit cannabis zijn niet wateroplosbaar. Gelukkig maar, anders zouden ze bij iedere regenbui zo van de plant afspoelen! Foto: VladKK, Shutterstock

Anyhoe, wietkoffie maken is eigenlijk net zo makkelijk als het maken van wietthee. Ik hoop alleen wel dat je je koffie met melk drinkt of daar in ieder geval niet vies van bent, want zonder melk gaat het niet lukken. Of je moet graag boter in je koffie doen maar die kans acht ik toch klein.

Het zit zo; de harsen waarin de werkzame stoffen zitten, kunnen niet opgelost worden in water. Gelukkig maar, want anders zouden ze bij iedere regenbui zo van de plant afspoelen! In vetten kunnen ze wel opgelost worden, en daarvoor gebruiken we dus melk. Wanneer je wietthee of wietkoffie maakt, maak je dus eigenlijk wietmelk. Die melk kun je dan weer overal doorheen roeren: koffie, thee of gewoon zo met een anijsklontje erin. Wietchocolademelk is ook een échte aanrader en een wietmilkshake is helemaal niet te versmaden!

Recept voor wietmelk

Het is het gemakkelijkste om je wietkoffie gewoon per kopje te maken. Binnen een kwartiertje is het klaar en doseren is ook gemakkelijk wanneer je wietkoffie per kopje produceert. Verkruimel zoveel wiet als je aankunt; bijvoorbeeld 0,2 tot een halve gram is een goede hoeveelheid voor één kopje. Maak het lekker fijn zodat de werkzame stoffen makkelijk oplossen in het vet van de melk.

Het is handig om een voorraadje wietmelk in de koelkast te bewaren, zo kun je altijd genieten van een kop wietthee, wietkoffie of wietchocolademelk als je daar meer van houdt.

Breng vervolgens de melk aan de kook. Hoe vetter hoe beter dus gebruik volle melk en geen halfvolle en zeker geen magere melk. Als de melk kookt doe je er de verkruimelde wiet bij. Laat het een kwartiertje pruttelen terwijl je het goed blijft roeren.

Neem nu een theezeefje, giet de melk over in een kop koffie en voila: je wietkoffie is een feit. Ik denk wel dat je een koffie verkeerd zult moeten maken voor een beetje effect. Van ‘een wolkje’ alleen zul je niet erg stoned worden. Wat ik zelf ook weleens doe, is gewoon een pannetje kant en klare wietmelk in de koelkast bewaren. Op die manier kan ik altijd a la minute genieten van een lekker kopje wietthee.

Geniet van je koffie Floor!

-xxx- Muna

[Openingsfoto: Inspired By Maps, Shutterstock]
(advertenties)