(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het leven kan mooi zijn, tenminste op plekken waar cannabis legaal is. En dat is het in de Amerikaanse staat Washington al enkele jaren, dus gebeuren er ook opmerkelijke wietzaken. Zoals een idealistische Goodwill store die zomaar voor 25.000 dollar wiet in de schoot krijgt geworpen.

Goede doelen-winkel

In een Goodwill store worden spullen verkocht die mensen over hebben, simpel gezegd. Zo goed als nieuw of tweedehands en uiteenlopend van kleding tot huishoudelijke artikelen. Met de opbrengst worden mooie initiatieven gesteund voor de minder goed bedeelde medemensen, zoals cursussen voor arme kinderen, werkgelegenheid voor gehandicapten en kanslozen op de arbeidsmarkt. Bovendien zorg je met het kopen van gebruikte spullen voor een gezondere planeet omdat het nu eenmaal duurzamer is dan nieuwe kleding en goederen kopen.

Koelbox met inhoud

Goed, in de vestiging van Goodwill in het stadje Monroe, in de staat Washington, zijn ze wel wat gewend als het gaat om de donaties die welwillende burgers afgeven, maar een koelbox vol met wiet… nee, dat kenden ze toch nog niet!

De werknemers waren dan ook verrast toen ze het deksel van de koelbox lichtten en er zowaar nog iets in bleek te zitten ook. Wat heet, er zat liefst 1,7 kilo wiet in, goed voor een handelswaarde van zo’n 24.000 dollar…

Bewust of onbewust…

In plaats van de verassing te verdelen onder personeel en bezoekers, belden ook deze uilskuikens de politie, die de wiet uiteraard meenam. Op zich hebben ze daar wel een punt ook, want volgens de wet in Washington mogen volwassenen maximaal 1 ounce wiet op zak hebben of kopen (28 gram).

De grote vraag nu is natuurlijk of de gulle gever wist dat er een flinke berg wiet in zijn koelbox zat, of dat ie te stoned en compleet vergeten was dat die wiet er überhaupt nog in zat…

Delen via
Lekker bezig!
(advertenties)