(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Oke het klinkt een beetje smerig maar het werkt prima. Iedereen heeft wel een (kinder)boerderij in de buurt waar de plantenvoeding letterlijk voor het oprapen ligt. Je moet er alleen wel even een soepje van trekken… Bon appetit!

peter lunk

Peter Lunk

Het recept voor poepsoep komt van cannabisliefhebber, medicinaal gebruiker, activist  en webmaster van cannabisnews.norml.nl Peter Lunk. Peter kweekt zelf al ruim 20 jaar een paar wietplantjes in de tuin en maakt daarvoor altijd een lekker poepsoepje. Hij heeft het recept voor ons opgeschreven zodat jij zelf ook kunt gaan kokkerellen. Maak je eigen biologische voeding in een paar uur tijd.

Peters poepsoep recept

Hallo cannabis liefhebbers,

Ik houd persoonlijk het meest van de smaak van wiet die op aarde is gekweekt. En dan nog het liefst wiet die zo schoon mogelijk en zonder kunstmatige meststoffen of bestrijdingsmiddelen onder de zon is gekweekt.

Zelf kweek ik dan ook altijd mijn jaarlijkse twee of drie tuinplantjes. Biologisch op gewone tuinaarde en met compost van de hoop. Ik gebruik mooie grote 40 liter potten, zodat de planten goed diep kunnen wortelen en een flinke kluit kunnen vormen. Zo hebben ze al vanaf het begin een mooie grond om voeding uit op te nemen. Alleen na een week of 4 a 5 is de meeste voeding in de pot toch wel opgebruikt en kan de plant zich niet goed doorontwikkelen zonder wat extra meststoffen.

2005

Peter in 2005 naast een mooie grote Thaise wietplant die groeit op poepsoep

Toen ik rond 1994 voor het eerst plantjes uit redelijk goede zaden kweekte, viel me na een paar weken al op dat de planten er niet zo goed uit gingen zien, ze kregen gelige bladeren en de groei was er bijna helemaal uit. Omdat ik toen (ik was 22 jaar) al veel in de tuin bij mijn oma en mijn ouders meehielp, was het voor mij zonneklaar dat de plantjes wat extra’s nodig hadden.

Ik had geen speciale plantvoeding maar ik woonde wel dicht bij een boerderij in de buurt. En dus besloot ik om gewoon wat koemest te gaan halen bij de boer. Toen ik bij de boer vroeg om wat mest was dat natuurlijk geen probleem, hij vroeg waarvoor het was en ik vertelde dat het voor de rozen van mijn oma was en voor de moestuin 😉

De boer tipte me om verschillende soorten mest te nemen en die te mengen, en gaf me daarna de basis van wat later mijn poepsoep zou worden. Ik moest het mestmengsel volgens de boer in een emmer zetten met flink water erbij en dit zeker een maand of twee in de tuin laten staan. ‘Om de ammoniak eraf te laten gaan, en het zure eraf te nemen’, vertelde de boer. Met het water dat dan in de emmer boven de laag stront stond moest ik de rozen dan een keer per week bijgieten.

Ik heb de boer bedankt voor zijn tips en direct gevraagd of ik in het vervolg nog eens langs mocht komen als ik meer stront van van zijn boerderij wilde. Dat was geen probleem. Onderweg naar huis bedacht ik me al dat ik eigenlijk geen maanden lang kon gaan zitten wachten tot alle amoniak uit de mest was verdwenen en het idee van een fermenterende bak stront in de hoek van de toen nog kleine tuin vond ik al evenmin erg fijn.

Ik bedacht me dat ik geen maanden kon gaan zitten wachten met een fermenterende bak stront in mijn tuin

Tegen de tijd dat ik thuis was had ik letterlijk een oplossing bedacht voor het tijd- en stankprobleem. Ik heb de mest-mix van zo’n twee liter die ik van de boer had gekregen toen in een grote pan gedaan en er ongeveer 5 liter water bijgedaan. Mijn moeder had een elektrisch kookplaatje wat meestal alleen maar als theewarmer op stand 1 werd gebruikt. Ik gebruikte het kookplaatje van mijn moeder om de pan op te zetten en te verwarmen.

amnesia haze

De Amnesia Haze doet het prima op de poepsoep

Zo heeft het brouwsel enkele uren zonder te koken staan trekken. Toen het voor ongeveer de helft was ingedampt heb ik alle troep eruit gezeefd met een zeef en een theedoek, om het vervolgens weer in de pan op de plaat te zetten en in te laten dampen tot ik ongeveer anderhalve liter poepsoep over had. Een perfecte hoeveelheid voor in een lege colafles.

Van de poepsoep (Multi-Mestextract) doe ik bij elke gieter van 10 liter 1 colafles-dopje (ongeveer 25 ml). Mijn ervaring met deze poepsoep was direct zo goed dat ik nooit meer een ander mestproduct heb gebruikt. Wel ben ik later nog wat beendermeel en bloedmeel gaan gebruiken vlak voor, en tijdens de bloei maar dat slechts in zeer kleine hoeveelheden. Dit leerde ik pas toen ik in de coffeeshop mensen leerde kennen met meer ervaring.

Succes met de poepsoep!

Peter Lunk
Facebook.com/mrlunk

(advertenties)