(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Je hoeft niet eens zo heel veel geluk te hebben, want de meeste planten uit King’s Juice wietzaden krijgen aan het einde van de bloeifase van die mooie paarse kleuren. Tel daar een bloemig en zoet aroma en een heerlijke frisse citrus-achtige Kush-smaak bij op, en je begrijpt: dit is wiet voor koningen en koninginnen!

We moesten even zoeken om de achterliggende reden van de naam King’s Juice te achterhalen. Green House eigenaar Arjan wordt namelijk ook wel de King of Cannabis genoemd, en de wietsoort combineert twee van zijn favoriete terpenen. Toch zijn de uitgesproken bloemige geur en het frisse sinaasappel slash Kush aroma niet de hoofdreden waarom King’s Juice zaden alszodanig door het latente leven gaan. Dat zijn namelijk hun ouders, te weten Mimosa en King’s Kush.

Mimosa x King’s Kush

Je had het al begrepen, King’s Juice is een hybride wietsoort op basis van de Amerikaanse terpenenrammer Mimosa en de THC-knaller Kings Kush. En als je weet dat Mimosa ook de benaming van een heerlijke sinaasappelcocktail is, dan snap je de naamkeuze.
Net als bovengenoemde ouders heeft King’s Juice een intense smaak die doet denken aan sinaasappelsap, citrus en zoet ruikende bloemen. Ook is ze gezegend met een hoog THC gehalte.

In je kweektent of tuin, zul je merken dat King’s Juice een mooie conische vorm aanneemt. Als je de planten niet topt of scrogt krijgen ze met andere woorden een mooie dikke hoofdcola. Die wordt omringd door iets lager groeiende maar zeker even smakelijke zijtoppen. In dat geval kun je ook rekenen op een flinke strekkende fase, waarin King’s Juice minstens twee keer zo hoog wordt. Top of scrog je je Kings Juice planten wel, dan zullen ze zich uiteraard ook meer in de breedte ontwikkelen.

Lichtvoetig en tevreden

Genetisch gezien is King’s Juice waarschijnlijk net iets meer indica dan sativa. De bloeifase duurt ongeveer 9 weken en de toppen zijn dik, hard, grillig en bonkig van vorm. Het effect is mooi gebalanceerd met een lekkere energieke high in het begin, die overgaat in een relaxte ontspanning in het lichaam. Sleutelwoorden zijn lichtvoetig, tevreden en gelukzalig.

  • Soort: hybride
  • Genotype: Mimosa, King’s Kush
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: ongeveer 9 weken
  • Geur/smaak: bloemig, zoet, citrus, Kush, penetrant en indringend
  • Effect: gebalanceerd, blij, tevreden, lichtvoetig
  • Zadenbedrijf: Green House Seeds
(advertentie)