(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Niet iedereen in de wereld – die van cannabis inbegrepen – heeft het even goed getroffen. Neem deze 55-jarige man uit Little Downham in Groot-Brittannië. Een onnozel huisbrandje van niks (nee, niet veroorzaakt door zijn groene hobby) leidt ertoe dat ie nu op CNNBS staat met wellicht de zieligste wietplanten die we in tijden gezien hebben, zo niet ooit!

Een onfortuinlijke zondagmiddag

Man arrested after cannabis factory found after house blaze‘, kopt de Ely Standard op de dag dat de zomer van 2021 officieel van start ging, afgelopen maandag dus. Een fikkie in huis dat tot de ontmanteling van een wietplantage met 40 planten leidt, dat zal wel weer door gekloot met de (gejatte) stroom komen niet?

Nee, niet in dit Britse geval. Hier is het echt waar domme pech; een onbeduidend huisbrandje dat ontstaat op een slaapkamer om vijf uur ’s middags op zondagmiddag, waarvoor de brandweer wordt gebeld, daar begint onderstaande ellende allemaal mee.

Positive pressure ventilation fan

Uiteraard rukken de spuitgasten subiet uit naar de woning aan de vast en zeker lommerrijke Lawn Lane in Little Downham, een dorp in het Engelse graafschap Cambridgeshire met 2.589 inwoners. De plaatselijke brandweer kreeg zelfs extra hulp van een team uit Littleport dat was uitgerust met beademingsapparatuur.

“Zij doofden het vuur met slanghaspels en sproeiers en maakten het huis rookvrij met een positive pressure ventilation fan“, schrijft de regionale nieuwssite gortdroog over het dagelijks werk van de brandweermannen. Overigens waren mens en dieren in het huis al voortijdig en veilig geëvacueerd hoor.

Mini-cannabisfabriek

“Maar wietplanten en een ‘mini-fabriek’ (de wietkwekerij, red.) ontsnapten niet aan de aandacht en de politie werd gebeld”, vervolgt de Ely Standard. Dat wordt inderdaad bevestigd door een woordvoerder van de politie middels deze feitelijk juiste woorden: “De Cambridgeshire Fire & Rescue Service waarschuwde ons dat zij een cannabisfabriek hadden ontdekt terwijl ze een vuurtje blusten in de slaapkamer.”

“Rond de 40 planten zijn in beslag genomen samen met de kweekapparatuur”, zegt de politie. De 55-jarige pechvogel werd gearresteerd op verdenking van het kweken van wiet (duh), en mag zich daar later voor verantwoorden bij de rechter. Geen tussendoortje in de UK, want op de productie van een Class B drug – en dat is cannabis daar – staat een maximum gevangenisstraf van 14 jaar…

God oh god wat een ellende. En dan nemen we ook nog afscheid van de 40 dames in hun meest treurige en zielige vorm ooit:

(advertentie)