(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Iedereen kan hydrokweken in een Hempy Bucket. Dat is namelijk een passief hydrosysteem dat je planten van voldoende water voorziet terwijl je de planten gewoon met de hand water kunt geven zoals je dat gewend bent. De resultaten zijn geweldig en een Hempy Bucket maak je heel gemakkelijk van een simpele emmer.

De Hempy Bucket werkt als een automatisch bewateringssysteem dankzij een laagje water onderin de emmer. Een overloopgaatje zorgt ervoor dat je wortels nooit in het reservoir zullen hangen. Het is de perfecte manier om te kweken als op aarde maar dan met de resultaten van een hydrokweek.

hempy 1Een Hempy Bucket maken

Je kunt bijvoorbeeld vijf vrij grote hempy buckets maken maar met hetzelfde gemak maak je meerdere kleine hempy buckets voor een hydrologische sea of green. Wat je ervoor nodig hebt is niet veel, een niet-transparante emmer van het formaat van je keuze en een boor om een overloopgaatje in de emmer te maken. De onderste vijf centimeter van je emmer wordt gevuld met perliet of kleikorrels en je hebt kokos nodig als medium voor je planten. Tot slot zul je natuurlijk een plant en een minerale meststof voor hydrosystemen nodig hebben. Dit laatste is belangrijk omdat organische meststoffen snel kunnen vergaan wanneer ze onderin het reservoir in stilstaand water terechtkomen.

Neem je emmer en boor op vijf centimeter boven de bodem een gaatje met een diameter van ongeveer een halve centimeter in de zijkant. Nu vul je de emmer tot net iets boven het gat met kleikorrels of perliet. De ruimte onder het overloopgat fungeert nu als waterreservoir voor je plant. Vul de rest van de emmer met de kokos en plant hierin je stekje of zaadplantje. Aangezien de hempy bucket een hydrosysteem is, kun je beter geen organische meststoffen gebruiken en kun je ook beter geen aarde gebruiken om in voor te groeien. Steenwolplugjes of Root Riot pluggen zijn wel geschikt.

hempy 5

In het begin moet je je plant vaker kleine beetjes water geven, de wortels hebben het waterreservoir immers nog niet bereikt. Wanneer ze het reservoir eenmaal hebben gevonden zul je een enorme uitbundige groei zien. Je hoeft dan nog maar zo’n twee keer per week te bewateren. Doe dit met de hand van bovenaf tot ongeveer 30 procent van het water weer uit het overloopgat is gestroomd. Op deze manier weet je zeker dat het oude water in het reservoir is vervangen met schoon voedingswater. Een lekbak is dus wel noodzakelijk bij deze manier van kweken.

De hempy bucket zorgt voor een constante beschikbaarheid van water, voedingsstoffen en zuurstof aan de wortels waardoor je plant ontzettend snel groeit en geweldige toppen krijgt! Het systeem vraagt ook veel minder onderhoud want je hoeft alleen maar de EC en pH waarde van je voedingswater in de gaten te houden wanneer je dat aanmaakt.

 

 

(advertenties)