(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Mensen, we moeten toch ook een beetje de humor van de dingen en het leven blijven zien. Lachen is bijna net zo gezond als wiet smoken immers. In dat kader graag jullie aandacht voor een geweldig stukje televisie uit het jaar 1980. Vierenveertig jaar oude anti-cannabis propaganda coming up. Angstaanjagende shit die gedurende de jaren (ongewild) is veranderd in een komische dijenkletser van jewelste!

Reagan en Nixon

Vroeger konden ze er wat van hoor, om de jeugd en de (groot)ouders op de kast te krijgen met valse propaganda tegen onze geliefde plantensoort. Deze wat ze ook wel als ‘Reefer Madness’ omschrijven toestanden begonnen al voor de Tweede Wereldoorlog.

Het hoogtepunt in bullshit filmpjes – veelal maar niet uitsluitend van de overheid – was echter toch wel in de jaren zeventig en tachtig. Toen barstte dankzij de twee Republikeinse presidenten Richard Nixon en Ronald Reagan de War on Drugs pas goed los!

Vroeger was er tenminste wel wat leuks op tv te zien 😉

Naschoolse opvang

Met onder andere dus deze geweldige film uit 1980 – het jaar dat muziekzender MTV het leven van jongeren kwam opfleuren – met de fantastische titel: ‘Stoned – An anti-drug film — Afterschool Special’. Inderdaad, dit kreeg de verdorven jeugd als naschoolse educatie/voorlichting opgedrongen in die tijd.

In de korte verhaalfilm zien we Jack, een tiener die te verlegen is om vrienden van zijn eigen leeftijd te maken. En dus (?) vult hij het gat (?) op door zijn oudere broer te verafgoden. Wanneer zijn broer hem uiteindelijk afwijst, wendt Jack zich tot drugs en een nieuwe vriendengroep. En die ‘drugs’ dat is natuurlijk…

(advertentie)