(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wellicht heb je wel eens gehoord van de Quote 500, een ranglijst van de vijfhonderd rijkste Nederlanders die jaarlijks door het zakenblad wordt samengesteld. Er staat daarin minimaal één hele vreemde eend in de bijt en dat is Henk de Vries (1950), de oprichter van de wereldberoemde coffeeshopketen The Bulldog. Tegenover de camera’s van Quote vertelt de Amsterdammer in geuren en kleuren over de begindagen van zijn succesvolle cannabis imperium.

Van dealer op popfestival naar cannabis multimiljonair

Henk de Vries begon in 1970 met het verkopen van wiet, op het roemruchte ‘Nederlandse Woodstock festival’ a.k.a. Kralingen Pop. Daarover is onlangs nog een documentairefilm uitgebracht in de bioscoop trouwens.

Sinds dat muzikale blow-spektakel in Rotterdam had De Vries de smaak te pakken en in 1975 toverde hij de van zijn vader overgenomen sexshop op de Amsterdamse Wallen om tot de eerste Bulldog coffeeshop.

En de rest is geschiedenis zeggen ze dan. Maar wel heel leuke en belangrijke geschiedenis in het vaderlandse cannabisverhaal. Kijk en geniet daarom van Henk de Vries die vertelt hoe hij zijn eerste miljoen heeft verdiend!

(advertentie)