(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een écht Italiaans ijsje halen is er even niet bij. Maar niet getreurd want we hebben nog wat veel lekkerders voor je: de wietsoort Gelato. Een heerlijke en keipotente hybride die is overgewaaid vanuit de San Francisco Bay Area. Gelato heeft tot 25% THC(!) en een likkebaardend lekkere zoete smaak.

Gelato is een wietsoort voor de fijnproever voor wie THC percentages niet hoog genoeg kunnen zijn. De kruising die is ontstaan uit een veredelingsprogramma met Girl Scout Cookies en Sunset sherbet, ziet namelijk wit van de trichomen en heeft een THC gehalte van 25 procent. Goed afgebloeide Gelato toppen zijn compact en hebben prachtige paarse tinten en verspreiden een indringende zoete geur.

Buiten zul je Gelato in Nederland wellicht een paar weken moeten verduisteren maar daar kan ze dan ook wel moeiteloos twee meter hoog worden en een grote oogst afleveren. Binnen blijven Gelato planten echter compact van formaat en worden ze niet hoger dan maximaal een meter. In de bloeitijd is de wietsoort een lust voor het oog, zeker in de laatste weken als de bloeiharen fel oranje kleuren en de toppen hun paars en groen gemengde kleurcombinatie laten zien.

Als licht sativa-dominante hybride heeft Gelato een bloeitijd van 8 tot 9 weken. Toppen zijn compact en plakken van de dikke geurige trichomen die bomvol zitten met THC, terpenen en andere cannabinoïden. Opbrengsten liggen tussen de 350 en 450 gram per vierkante meter, en kunnen buiten tot 250 gram per plant wegen.

De smaak is zoals je na het horen van de naam mag verwachten: zoet met subtiele mint, en minder subtiele fruitsmaken. Lekker fris en fruitig dus, met hints van citroen en vanille. En ná al dat lekkers is het heerlijk toeven in je eigen wereld die er nu een stuk vrolijker uitziet. Gelato maakt je opgewekt, creatief en tegelijkertijd ontspannen en relaxed.

  • Soort: sativa dominante hybride (60% sativa)
  • Genotype: Girl Scout Cookies, Sunset Sherbet
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 8 tot 9 weken
  • Geur/smaak: zoet, fruitig, hints van mint en vanille
  • Effect: cerebrale high, creatief en ontspannen, hoog in THC
  • Zadenbedrijf: WeedSeedsExpress.com
(advertenties)