(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wanneer je als kweker wacht met het bestrijden van Spint tot je er eenmaal last van hebt moet je van zeer goede huize komen wil je je kweek nog tot een goed einde brengen. De beestjes zijn hardnekkig en als je er eenmaal last van hebt raak je ze bijna niet meer kwijt. Voorkomen is echter gemakkelijk met Rogis, een puur biologisch middel op basis van doodgewone knoflook.

Knoflook kennen we allemaal uit de keuken. Het plantje is een lekkere smaakmaker met een bijzonder sterke geur en smaak. Deze sterke geur heeft knoflook niet voor niets, de geur beschermt de plant namelijk tegen bijna alle ongedierte. En ontzettend effectief ook, want zeg nou zelf, heb jij ooit een door beestjes aangevreten knoflook gezien? De oude Egyptenaren kenden ook de beschermende eigenschappen van de knoflookplant al, en gebruikten deze ook om andere gewassen tegen plagen te beschermen.

Anno 2016 kunnen wij onze planten ook prima met knoflook tegen ongedierte beschermen, vooral wanneer je het middel preventief inzet werkt het geweldig goed. Want waarom zou je wachten met een behandeling tot je planten ongewenste bezoekers hebben als het middel volledig biologisch is en je planten er geen nadelige gevolgen van hebben? Rogis is een middel dat onder andere uit knoflookconcentraat bestaat en je planten net zo onaantrekkelijk voor ongedierte maakt als de knoflookplant zelf. Geef het preventief mee met iedere voedingsbeurt en beestjes zullen jouw kweekruimte compleet overslaan.

Rogis_140615_067-1

Rogis werkt zo zo goed preventief omdat het in de sapstroom van planten wordt opgenomen. Op deze manier bereikt het ieder takje en elk blaadje van de plant die daardoor bijzonder onsmakelijk wordt voor de beestjes. Voor ons mensen blijft de wiet echter onaangetast want na een spoelbeurt van een dag of 10 is het middel weer helemaal uit de plant. En aangezien je als cannabiskweker toch al twee weken voor de oogst moet spoelen, doe je er goed aan om Rogis met iedere wekelijkse voedingsbeurt mee te geven. Je hoeft dan nooit naar gif te grijpen, simpelweg omdat je planten geen beestjes hebben die vergiftigd hoeven te worden.

Hoe gebruik je Rogis preventief?

Wel, dat is in feite heel simpel. Je voegt gewoon 1 milliliter Rogis per liter voedingswater toe en geeft dat één keer per week aan je planten te drinken. Mocht je wel al last hebben van ongedierte dan kun je een zogenaamde shock-behandeling geven (5 milliliter per liter) tot de plaag verholpen is. Toch is Rogis preventief op haar best, voorkomen is immers beter dan genezen nietwaar? Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten want een flesje Rogis heb je al voor zo’n 13 euro en dat is goed voor 500 liter voedingswater.

Kijk voor meer informatie en verkoopadressen op rogis.nl

(advertentie)