(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Bewateren wordt een eitje met de nieuwe EasyFeed irrigatiesystemen van Alien. De systemen werken door middel van zwaartekracht en gebruiken geen netstroom. Ze zijn voorzien van slimme plantenpotten van textiel die volledig automatisch bewaterd worden. 

De EasyFeed systemen maken teveel of te weinig water geven bijna onmogelijk en kweken daardoor weer een stukje makkelijker. De systemen zijn trouwens niet het enige nieuwe van leverancier Best Grow Products want die hebben sinds een paar weken ook een splinternieuwe website.

EFsysteem

Aliens nieuwe kweeksysteem is verkrijgbaar in verschillende formaten met 2, 4 of 6 plantenpotten. Deze potten zijn net zoals de zogenaamde smart-pots gemaakt van textiel waardoor de wortels aan de rand van de pot uitdrogen en de plant een veel efficiëntere wortelkluit krijgt. Je moet met deze slimme potten wel vaker bewateren omdat vocht sneller verdampt, maar daar zorgt het slimme kweeksysteem voor dus dat gaat volledig automatisch!

Hoe werkt het?

Het systeem werkt niet met een pomp maar door middel van zwaartekracht. Het lijkt daardoor wat op de kweeksystemen van Autopot, maar het EasyFeed systeem heeft daarnaast een aantal grote voordelen. Zwaartekracht zorgt voor de aanvoer van voedingswater uit een voedingsvat van 60 of 100 liter en met een schakelklok die op batterijen werkt kun je de bewateringsmomenten en -hoeveelheid nauwkeurig instellen.

De vierkante 10, 16, 22 of 30 liter potten van de EasyFeed kweeksystemen zijn van stevige ademende stof gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de wortels door de lucht gesnoeid worden, zodra ze bij de wand van de potten aankomen. Luchtsnoei zorgt voor de ontwikkeling van extra wortels die zich allemaal een weg naar buiten willen banen, waardoor dit proces steeds herhaald wordt en er een zeer uitgebreid en sterk wortelstelsel ontstaat. We kennen dit fenomeen ook van de succesvolle Air-Pots en Smart Pots.

water-timer-800x800

De meegeleverde Water Timer werkt op batterijen en gebruikt daardoor geen netstroom. Een indicator LED geeft tijdig aan wanneer de batterijen vervangen moeten worden dus maak je geen zorgen dat het systeem plotseling uitvalt. De Water Timer zorgt voor de bewateringsintervallen. Je kunt zeer nauwkeurig instellen hoe vaak en hoe lang de planten water moeten krijgen. Dit kan per uur, per dag of om de dag, wat je maar wilt. Hierdoor kun je het systeem inzetten voor de kweek op verschillende mediums zoals aarde, kokos of steenwol. De gelijkmatige en consistente bewatering zorgt voor meer zuurstof bij de wortels en daar houden planten van! Een sterk en efficiënt wortelstelsel is het gevolg. Wanneer de timer het signaal geeft om water te geven, zal het water vanuit het watervat naar de potten lopen en zal de tray waar de pot in staat vol lopen met water. Het medium in de pot zal vanaf beneden water opnemen en zich helemaal tot boven volzuigen. Na de watergift zal de pot langzaam weer van boven af gaan opdrogen.

In tegenstelling tot vergelijkbare systemen maakt het EasyFeed systeem gebruik van dikke 16 mm waterslangen die nooit verstopt zullen raken. Je kunt dus met een gerust hart organische meststoffen gebruiken in combinatie met dit systeem. Een filter tussen het voedingsvat en de potten zorgt ervoor dat er geen ongewenste deeltjes in het systeem terecht komen.

De EasyFeed kweeksystemen zijn verkrijgbaar vanaf 193,50 euro op de vernieuwde website BestGrowProducts.com

(advertentie)