(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De Europese cannabismarkt wordt sinds een aantal jaar overspoeld met – het moet gezegd – geweldige Amerikaanse wietsoorten. Aan één soort kunnen de Amerikanen echter niet tippen en dat is de originele Amsterdam Amnesia. Nog steeds een van de allerbeste Haze soorten around…

Hoewel Haze wietsoorten zelf ook ooit uit Amerika zijn komen overwaaien, hebben we ze in eigen land tot in de puntjes geperfectioneerd. Met Amnesia genetica misschien wel als Neerlands meest succesvolle cannabis exportproduct. De wietsoort is zo ontzettend geliefd vanwege het typerende en zeer unieke smaakpallet en een torenhoog THC-percentage tegen de 20%. Amnesia veroorzaakt zeker geen geheugenverlies maar maakt je wel extreem high.

Sterke sativa

Amsterdam Amnesia is dan ook een wietsoort die niet mocht ontbreken in de uitgebreide zadencollectie van Dutch Passion. Deze klassieker is afkomstig van originele Amnesia genetica en heeft alle eigenschappen die je van een échte Amnesia mag verwachten. Amsterdam Amnesia bladeren zijn superslank waardoor ook de lager groeiende toppen voldoende licht opvangen. De bloemen vormen dan ook lange aaneengesloten clusters van toppen met een fijne blad-bud verhouding om te knippen. De toppen zijn compacter dan die van de meeste andere sativa’s.

Amsterdam Amnesia

Wietplanten van deze soort hebben een sterke weerstand tegen spintmijt, wat mooi van pas komt gezien de ietwat langere maar zeker acceptabele bloeitijd van 9 tot 10 weken. Als sativa dominante wietsoort zal Amsterdam Amnesia ook behoorlijk wat strekken, dus zorg voor voldoende ruimte in de hoogte en wacht niet te lang met de omschakeling naar 12/12. Maak je daarbij geen zorgen want een van de redenen van Amnesia’s populariteit is de grote opbrengst die ze produceert.

Smaak en effect

Maar de beste reden om Amsterdam Amnesia te kweken is waarschijnlijk de smaak, het effect, en het hoge THC-gehalte van om en nabij de 20%. Bij het roken of verdampen kun je genieten van een heerlijke Amnesia smaak. Dankzij Dutch Passion weten we ook precies welke terpenen daarvoor verantwoordelijk zijn. Namelijk 21.2% Beta-Caryophyllene, 15.7% Limonene, 14.8% Terpinolene, 9.49% Beta-Pinene en 6.9% Alpha-Pinene. Dit alles zorgt voor een heerlijke smaak met citrus en bloemige tonen, en een opgewekt en high effect.

  • Soort: sativa dominante wietsoort
  • Genotype: originele Amnesia genetica
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 9 tot 10 weken
  • Geur/smaak: kaneel, citrus, bloemig, kruidig, dennen
  • Effect: high effect, hoog THC-gehalte, opgewekt
  • Zadenbedrijf: Dutch Passion
(advertenties)