(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Normaal schiet bij het horen van de plaatsnaam Tiel – prachtig gelegen in de Betuwe – direct de naam Flipje in je hoofd. Het fruitmannetje dat de jam uit deze vruchtbare streken aanprijst, bedacht door een reclamebureau. Maar behalve aardbeiden, bessen en dat soort jamdingetjes blijkt Flipje ook in de wiet te zitten. Deze week viel hij door de mand, maar de wietplantage verdient wel een eerbetoon qua vernuft!

 

423 vreemde planten in Tiel

Flipje in Tiel zoals we ‘m allemaal kennen. Maar hij verschijnt tegenwoordig ook in een groene outfit naar verluidt… [foto: Kattiel/Wikipedia]

Wiettelers gaan soms ver om een cover-up te bedenken voor hun illegale activiteiten. Logisch ook natuurlijk, gezien de schier oneindige heksenjacht van politie en justitie op die wiettelers. Wiet verkopen mag als coffeeshop maar wiet inkopen mag niet… dan krijg je dat soort toestanden.

Hoe dan ook, over naar de Faradaystraat in Tiel. Dinsdag deed het hennepteam De Waarden daar een inval in een koelcel. Tenminste, het lijkt een koelcel, vol met normale spullen die je koel wilt houden.

We citeren de regionale krant De Gelderlander even voor een ooggetuigenverslag: “Weggestopt tussen stapels dozen met frisdrank en wortelsap trof de Tielse politie dinsdag een wietkwekerij aan in een pand aan de Faradaystraat. Om de kwekerij met 423 planten zoveel mogelijk te verhullen had de kweker het hok ‘vermomd’ als koelcel.”

Bijzondere koelcel

De politie baant zich dapper een weg door de kratten en eindigen zodoende op het dak (!) van wat een wietplantage blijkt te zijn. Wijkagent Ron Verbeek vindt een luik en dat blijkt de toegang te verschaffen tot de dames below. Een gewone deur is nergens te vinden, maar dus wel een koelceldeur aan de zijkant van wat helemaal geen koelcel blijkt te zijn. Bedoel, als het ergens niet koel moet zijn is het wel in je kweekhok nietwaar?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Repost @ronverbeekwijkagent Vanmorgen heeft @ronverbeekwijkagent samen met #hennepteamdewaarden een instap gedaan op bedrijventerrein #Kellen. Wat troffen ze aan? Een hennepteelt met ongeveer 300 tot 350 planten. Alle goederen zullen vernietigd worden en nader onderzoek volgt. Er zijn nog geen personen aangehouden. #hennep #illegaal #opiumwet #politie #Tiel

Een bericht gedeeld door Politie Tiel (@politie_tiel) op

Of zoals wijkagent Ron Verbeek het zegt: “Er staan spullen in die er niet in thuis horen én het is er niet koel.’’

Flipje moet hangen

Kortom, een knap staaltje verstoppertje spelen van Flipje. Die is trouwens nog niet in boeien geslagen, maar de politie weet wie de huurder van de vermomde wietkoelcelkwekerij is en die “krijgt vanzelf bericht van ons”, zo dreigt de politie.

(advertenties)