(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
Fenix 2.0

Convectie verhitting – waarbij hete lucht voor de verdamping zorgt – wordt gezien als de beste manier van verwarmen voor verdampers. De Fenix 2.0 doet dit, en is de verbeterde versie van de oorspronkelijke Fenix. Hij koelt je damp voor inhalatie met een gepatenteerde luchttechniek, en is tevens de eerste verdamper waarbij je de sessieduur helemaal zelf kunt instellen.

De Fenix 2.0 is een geavanceerde convectieverdamper met een mooi futuristisch design en gepatenteerde technologie. Het apparaat zit verder boordevol met moderne functies, de temperatuur is tot op de graad toe nauwkeurig in te stellen en is zelfs de eerste verdamper die je de sessietijd zelf laat instellen. Volledige controle over je verdampingsritueel dus, volle dampwolken, en dat voor een vaporizer die je nog geen 150 euro kost.

Gepatenteerde technologie

Om cannabis gelijkmatig te verwarmen zonder dat je bang hoeft te zijn voor verbranding, gebruikt de Fenix 2.0 convectie verhitting. Deze vorm van verwarmen geldt als de beste manier voor verdampers, omdat alleen lucht verwarmd wordt, zodat je wiet alleen wordt verhit tijdens het inhaleren. Een roestvrijstalen luchtpad zorgt ervoor dat je alleen de pure damp van je cannabis binnenkrijgt, en een speciaal koelsysteem in het mondstuk koelt de damp voordat je het inhaleert. Het mondstuk zit stevig op zijn plaats met een magneet, en is daardoor gemakkelijk te demonteren om te reinigen.

Op de graad nauwkeurig

Nog een functie die je bij een verdamper onder de 150 euro niet snel zal tegenkomen, is de mogelijkheid om de temperatuur tot op de graad nauwkeurig in te stellen. Veel verdampers bieden je daarvoor namelijk slechts een paar vooraf ingestelde temperaturen maar bij de Fenix 2.0 bepaal je zelf op welke temperatuur je dampt. Met behulp van een helder OLED scherm stel je de temperatuur met een plus- en minknop eenvoudig in tussen de 160 en 220 graden. Het display laat je de ingestelde temperatuur zien, en de huidige temperatuur tijdens het opwarmen. En dat laatste doet de Fenix 2.0 altijd binnen de 30 seconden, dus je kunt vrijwel meteen met je sessie beginnen!

Fenix 2.0

Bepaal zelf je sessietijd

De Fenix 2.0 is tevens de eerste verdamper die je de mogelijkheid geeft om zelf een sessietijd in te stellen. Andere verdampers hebben deze mogelijkheid niet, waardoor je ze in de praktijk vaak opnieuw moet aanzetten om door te kunnen dampen. Met de Fenix 2.0 bepaal je helemaal zelf hoe lang een sessie duurt, mits dat maar tussen de 3 en 7 minuten is. Hoe lang je graag aan één stuk doordampt weet je immers zelf het beste, nietwaar? Zodra de ingestelde tijd is verstreken, schakelt de verdamper dan vanzelf uit zodat de batterij niet onnodig gebruikt wordt.

Over de batterij gesproken; dat is een indrukwekkende met een hoge capaciteit van 4400 mAh. Deze laadt volledig op in 2,5 tot 3 uur en levert daarna tot wel 75 minuten damptijd als het moet. Het display geeft daarbij steeds weer hoe het met het energieniveau van de batterij zit, en geeft je een seintje als je op moet laden.

De Fenix 2.0 verdamper wordt geleverd met reinigingsborstel, vultrechtertje, een gereedschap om de kruidenkamer mee te verwijderen, een titanium kruidenkamer, USB oplaadkabel, schoonmaakdoekje en natuurlijk de handleiding. Hij is voor €149,- te bestellen op Dutch-Smart.nl

[Openingsbeeld (achtergrond): Oleksandr Khoma, Shutterstock]
(advertentie)