(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Jawel beste mensen het is er weer de hoogste tijd voor: een verse update van de drie-en-een-halve plant van Elmo. Twee van zijn autoflowers maakten afgelopen week een flinke groeispurt door en dat nog wel zonder voeding. Benieuwd hoe dat precies zit? 

Hallo beste kweekvrienden,

Hier ben ik weer met de wekelijkse update vanuit m’n kleine kweektentje. Voor degenen die mijn updates niet elke week hebben gelezen zal ik jullie even in vogelvlucht vertellen waar ik allemaal mee bezig ben, dat mag na negen weken ook wel eens.

10999904_718976528201203_233066800_oAutoflowers onder LED

In mijn kleine kweektentje van 60 x 60 centimeter, staan vier autoflower Jack Herer planten. De dames zijn vanaf het moment van ontkiemen 62 dagen oud en ik kweek ze bij wijze van test onder een nieuwe Franse LED-lamp van G-Tools, de X-Max V2. Dat is een krachtige 350 Watt LED lamp waarbij je werkelijk alles kunt instellen qua lichtspectrum. De vier planten lieten twee verschillende fenotypen zien, twee dames waren in het begin wat langer gerekt en de twee andere dames kregen een meer bolvormig uiterlijk zodat ik ze mijn bolchrysanten genoemd heb. Op dag nummer 40 uit het leven van deze planten liet ik per ongeluk een koolstoffilter op een van de dames vallen waardoor die nu nog maar een tak heeft en eigenlijk alleen nog voor spek en bonen in de tent staat. Maar desondanks groeit mijn tent enorm vol, ik denk dat ik het zelfs met 1 plant nog vol had kunnen krijgen.

Explosie van planten

Zoals je op de foto’s kunt zien is mijn tent ontzettend vol gegroeid. Vooral de laatste week hebben mijn twee ‘bolchrysanten’ een ontzettende explosieve groei laten zien! De tent staat wellicht zelfs wel iets te vol maar ik laat ze wel gewoon in deze tent staan natuurlijk. Ik denk dat ik er straks behoorlijk wat wierie vanaf kan halen!

Als je de bladpuntjes van dichtbij bekijkt zie je dat sommigen ietwat vergeeld zijn. Hoewel ik altijd al heel spaarzaam ben met de voeding, heb ik de planten daarom al twee weken niets dan schoon water gegeven, en dat is meer dan genoeg. Zodoende heb ik de EC waarde van het voedingswater ook niet meer gemeten. Wanneer ik wel weer bij ga voeden horen jullie dat natuurlijk meteen.

11009437_718968981535291_1636621664_o

Geniet van de plaatjes en tot volgende week!

(advertentie)