(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Laten we eerlijk zijn, politieagenten zijn niet altijd lief. Voormalig DEA agent Chad Allan Scott is daarentegen een échte klootzak, en stond dan ook bekend als ‘White Devil’. Hij stal van gedaagden, loog onder ede, verduisterde bewijzen en vervalste rapporten. Karma is echter ook in dit verhaal een bitch, want afgelopen donderdag werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van meer dan 13 jaar. 

Als je als rechtschapen wietkweker onverhoopt een keer wordt aangehouden, nou hoop dan maar dat dat niet door een agent als Chad Allan Scott gedaan wordt. Deze voormalig agent van de Amerikaanse Drug Enforcement Agency was namelijk zo corrupt als de neten, en zou er waarschijnlijk niet voor terugdeinzen om er gewoon zelf met je oogst vandoor te gaan. Gelukkig is hij voorlopig van de straat want afgelopen donderdag werd hij veroordeeld tot een celstraf van 160 maanden.

White Devil

De 53-jarige Chad Allen Scott is een DEA-veteraan met 17-jarige staat van dienst. Hoewel, staat van dienst? De klootzak stond onder drugssmokkelaars bekend als ‘White Devil’, en gebruikte die naam zelfs om naar zichzelf te refereren. Afgelopen donderdag zong hij echter een toontje lager toen hij de rechter ervan probeerde te overtuigen dat hij niet het monster was die door de aanklagers werd neergezet.

De acties van de 53-jarige ex-DEA agent kunnen echter zo in een spannende politiefilm. Hij werd dan ook schuldig bevonden voor meineed (liegen onder ede) en voor het aanzetten van anderen om dat ook te doen, om zo een veroordeling te krijgen voor een zogenaamde drugdealer.

Ook vervalste onze ‘witte duivel’ formulieren zodat hij in het bezit kon komen van een auto die een drugsdealer voor hem kocht. Toen Scott en twee andere corrupte collega’s bang werden voor een mogelijk politieonderzoek naar hun werkwijze, gooiden ze het bewijs van hun misdaden in het moeras. Scott en collega’s van zijn DEA afdeling stolen daarnaast ook geld en bezittingen van arrestanten.

Guilty!

De rechtszaak vond plaats in twee processen en in beiden werd de ex agent schuldig bevonden. Hij smeekte in de rechtbank afgelopen donderdag nog wel om een tweede kans in het leven. “Ik heb zwaar werk geleverd als DEA agent, en ik geloof echt in de missie van de Drug Enforcement Agency. Gedurende de jaren heb ik mijn leven elke dag in de waagschaal gesteld.”

Rechter Jane Triche Milazzo trapte daar echter niet. Ze citeerde een brief van Duane Evans, opererend advocaat van de openbare aanklager, waarin te lezen stond dat Scots gedrag de uitvoering van het recht serieus heeft beschadigd.

Volgens speciaal agent van justitie in Denver stonden Scotts misdaden lijnrecht tegenover de eed die hij als agent van de DEA had gezworen. DEA baas Anne Milgram voegde daaraan toe dat Scott een eed had afgelegd om de gemeenschap met integriteit te dienen. In plaats daarvan heeft hij zijn politiepenning gebruikt om de wet te overtreden.

[Openingsfoto: St. Charles Parish Sheriff’s Office, Shutterstock]
(advertenties)