(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Werk jij thuis weleens stoned? Een recente enquête onder 1001 thuiswerkers op MTurk laat namelijk zien dat 15% weleens wiet gebruikte onder thuiswerktijd in lock down. Voor bijna 53% van hen zorgt dat voor minder stress tijdens het werk en iets meer dan de helft van de ondervraagden zegt dat cannabis hen creatiever maakt. 42,6% van de respondenten zegt zelfs productiever te worden. 

Als we het niet dachten! Niet iedereen die vanuit huis werkt doet dat helemaal nuchter. Dat heeft de Amerikaanse website American Marijuana recent onderzocht middels een enquête onder 1001 voltijd thuiswerkers op Amazon Mechanical Turk. Dat is een online platform waar mensen wat kunnen verdienen door deel te nemen aan verschillende taken, zoals in dit geval deze enquête.

Jongvolwassenen spannen de kroon

We kunnen ons er wel wat bij voorstellen en eerlijk… we doen het zelf ook weleens. Maar ja, wij werken dan ook op de redactie van Nederlands grootste online cannabismagazine. Nu blijkt dat stoned thuiswerken onder allerlei beroepsgroepen en leeftijden voorkomt. Van de werknemers tussen de 20 en 29 werkte 41,3% weleens stoned vanuit huis. Die leeftijdsgroep is daarmee het meeste stoned onder werktijd. 36,6% van de stonede thuiswerkers tussen de 30 en 39 steekt weleens een jointje op tijdens het thuiswerken, en 35,1% van de ondervraagden tussen de 40 en 49 jaar oud. Van alle stonede thuiswerkers boven de 50 heeft 29,8% weleens stoned thuisgewerkt.

In de leeftijdsgroep tussen 20 en 29 wordt het meeste stoned thuisgewerkt. Foto: LightField Studios, Shutterstock

Wie is de stonede thuiswerker?

Tja, eigenlijk komt de stonede thuiswerker in allerlei beroepsgroepen voor maar in sommige beroepsgroepen wordt wel vaker geblowd onder werktijd. Zogenaamde white collar thuiswerkers, oftewel mensen die doorgaans op kantoor werken, gebruiken veel vaker cannabis onder thuiswerktijd dan werknemers met fysiekere beroepen. Werknemers werken dan weer iets meer stoned vanuit huis dan managers, respectievelijk 37,6% onder werknemers tegenover 34,7% onder managers.

Het verschil tussen mannen en vrouwen ligt dan weer een stuk lager. Van alle respondenten die ondervraagd zijn was 45.1% vrouw en 54.5% man, en 0,4% genderneutraal. 37,9% van de vrouwen gaf aan weleens stoned thuis te werken tegenover 36,6% van de mannen.

Invloed pandemie

Hoewel er natuurlijk wel meer mensen zijn gaan thuiswerken door de pandemie, heeft dat over het algemeen niet heel veel invloed op het cannabisgebruik onder werktijd. Van de 40,6% van de ondervraagden die voorheen weleens onder invloed van cannabis hat thuisgewerkt, gaven de meesten (63,2%) aan dat tijdens de pandemie niet meer gedaan te hebben. Een behoorlijk aantal van de ondervraagden (42,7%) gaf aan dat ze tijdens de pandemie voor het eerst onder thuiswerktijd cannabis gebruikten.

Zin gekregen om zelf ook graag stoned vanuit huis te werken? Cannabis growshop Plantarium schreef er onlangs een handige handleiding voor, compleet met do’s en don’ts en wietsoorten die zich het best lenen voor een creatieve thuiswerksessie.

(advertentie)