(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het moeten pijnlijke beelden zijn voor de vermeende Albanese drugsbaron Yanis, die 1Limburg van het oprollen van zijn stash house maakte. De kilo’s wiet vliegen letterlijk het raam uit! Dat niet alleen maar Yanis’ neefje en vriendin krijgen beiden 2 jaar cel voor betrokkenheid bij de stash. Tot overmaat van ramp (voor de Albanees) leidde de inval ook nog eens tot invallen bij andere kwekerijen in Duitsland en Nederland. 

Eeuwig zonde natuurlijk als 400 kilo prima wiet zomaar het raam uit geflikkerd wordt door de politie. Maar voor de vermeende Albanese drugsbaron Yanis is het waarschijnlijk wel meer dan zonde. Gelukkig voor hem zat hij ten tijde van de inval zelf in Albanië. Zijn 18-jarige neefje Marcos T. en 35-jarige vriendin Andrea I. zijn beiden echter wel veroordeeld tot twee jaar cel voor betrokkenheid bij de opslag van de wietvoorraad.

Er werd 395 kilo wiet en 72.000 euro cash gevonden in het pand in Sittard. Foto: politie Limburg.

Not amused

We kunnen ons niet voorstellen dat de vermeende drugsdealer ‘amused’ is deze week. De 400 kilo wiet die je op de beelden hieronder uit het raam ziet vliegen zijn op zich natuurlijk al een behoorlijke domper. Maar daarmee komt de eigenaar van de wiet nog niet weg. Er werd namelijk ook 72.000 euro aan cashgeld in beslag genomen.

Dat kan allemaal misschien nog als collateral damage worden beschouwd voor een drugsbaron. Maar de kwekerijen in zowel Duitsland als Nederland die naar aanleiding van de ontdekking, ook nog eens werden opgerold maken het al met al een behoorlijke aderlating, lijkt ons. In het pand aan de Mathias Kempstraat in Sittard werd namelijk ook een briefje gevonden met daarop de adressen van de kwekerijen. Naast het oprollen van die kwekerijen met in totaal 1100 wietplanten, zijn er ook meerdere Albanezen aangehouden.

Tekst vervolgt na de video.

De gevonden stash, het geld en de andere adressen en aangehouden Albanezen wijzen volgens de politie op een groot Albanees drugsnetwerk. Marcos’ oom Yanis lijkt daarvan een van de kopstukken te zijn maar is voorlopig ongrijpbaar voor de Limburgse politie. Albanië levert namelijk geen eigen onderdanen uit.

Legaliseer wiet in Europa!

Dat de politie nu een heel Grieks-Albanees netwerk op het spoor is, is natuurlijk heel leuk voor ze. Het is echter een overbodige strijd die voorkomen kan worden door wiet te legaliseren. En dan het liefst als één Europa tegelijkertijd. Dan kan de hele wietproef-poppenkast van de baan en kunnen we gewoon op degelijke vrachtschepen hasj uit Marokko en Libanon laten importeren. Dan kunnen liefhebbers en professionele kwekers thuis gewoon uitstekende wiet kweken voor coffeeshops, en daar belasting over betalen. Hoeven kleine thuiskwekers hun huizen ook niet meer uitgezet worden, en dan krijgt de politie misschien weer wat meer aanzien en tijd om échte boeven te vangen.

(advertenties)