(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als moderne thuiskweker groeien je planten natuurlijk onder een efficiënte LED kweeklamp. Maar wist je ook dat LED een aangepast plantendieet vereist, en dat gewone plantenvoeding dat niet is? EPS Original is speciaal voor de teelt met LED kweeklampen ontwikkeld, en bevat alle plantenvoeding voor een complete cyclus in één fles. Makkelijker en voordeliger planten onder LED voeden kan niet.

LED kweeklampen zijn ontzettend efficiënt en stimuleren planten om maximaal te groeien en bloeien. Hierdoor zijn opbrengsten tot 2 gram per Watt tegenwoordig haalbaar maar wordt er ook aanzienlijk meer van de plant gevraagd. LED kweeklicht is in die zin zowel een zegen als een vloek, want al die extra groeisnelheid levert ook stress op voor planten, en vraagt om aanvullingen op de gebruikelijke NPK-mineralen. EPS Meststoffen bevatten deze extra toevoegingen voor planten onder LED.

EPS Original

EPS Original is de originele en eerste LED-plantenvoeding die EPS Meststoffen voor de teelt onder LED maakte. Het is ontwikkeld in samenwerking met specialisten uit het Westland om planten te beschermen tegen de extra stress die LED kweeklicht met zich meebrengt. Het bevat speciale toevoegingen die de opname van mineralen maximaliseren, zodat de efficiëntie van LED kweeklampen ook goed benut kan worden. EPS Original is verder te gebruiken op ieder kweekmedium, en houdt je irrigatiesysteem schoon.

LED kweeklicht zet aan tot snelle groei en bloei, EPS Original ondersteunt deze extra prestatie en beschermt de plant tegen stress door LED kweeklicht. Foto: Steven E Newman, Shutterstock

Door de extra toevoegingen is het ook niet nodig om EPS Original zelf nog aan te vullen met boosters of stimulators. Een fles EPS Original is daardoor ook erg voordelig want het is de enige fles plantenvoeding die je nodig hebt. En als we zeggen de enige fles, dan bedoelen we ook echt de enige, want je hebt zelfs geen aparte voeding meer nodig voor de groei- of bloeifase. Slechts één fles dus voor de complete cyclus onder LED.

EPS Original is verkrijgbaar in 1 en 5 liter flessen en vanaf €37,70 te bestellen op detuinsmurf.nl. Kijk voor meer informatie over EPS plantenvoeding op de website van EPS Meststoffen.

(advertentie)