(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Er is geen hobby waarbij de cirkel van het leven zo duidelijk te zien is als je eigen wiet kweken. In een maand of drie maak je een plantenleven mee van geboorte tot de onvermijdelijke dood die onlosmakelijk aan al het leven verbonden is. Een dood die in het geval van wietplanten alleen maar vreugde brengt, en het cirkeltje weer rond maakt.

Er zijn thuiskwekers die weemoedig worden wanneer het tijd wordt om hun wietplanten te oogsten. Ikzelf heb er echter totaal geen moeite mee om de schaar in mijn planten te zetten. Integendeel, het betekent namelijk dat ik binnen een paar weken eindelijk de vruchten van mijn noeste arbeid kan proeven. Nou ja, noeste arbeid? Dat valt eigenlijk wel mee in zo’n kant en klaar kweekkastje.

Voordat ik jullie ga vertellen over het knippen en te drogen hangen van de planten, denk ik dat het wel gepast is om de planten nog één keer in hun onnatuurlijke habitat te bekijken. Zo stonden ze er vanmorgen nog bij, voordat ik ze omhaalde.

Hoewel ik stiekem eigenlijk wat meer van deze ronde had verwacht, ben ik al met al toch zeer tevreden met de oogst van deze dames. Ik heb best veel ontzettend plakkerige toppen vol met hars. En al zijn ze dan misschien niet zo dik, over de doden niets dan goeds. De geur is onwaarschijnlijk sterk en zoet en ik kan niet wachten tot ik mag proeven.

150 Watt HPS

Ik heb trouwens nog wel even getwijfeld of ik niet nog even met de oogst zou moeten wachten. Maar aangezien ik over een week een nieuwe lamp in de kast krijg, was daar geen tijd meer voor. Ik heb er vorige week al even iets over laten doorschemeren, maar ik krijg dus een 150 Watt Philips HPS lamp in de RollingStoned G-Kit.

Mochten mijn bevindingen met deze HPS kweeklamp goed zijn, dan zal er dus ook een speciale versie van de G-Kit komen met HPS. Dat wordt dus best een spannende ronde hierna. Het plan is dus om negen autoflowers onder de HPS te zetten. Dat wordt een spannende nieuwe ronde dus straks!

CBD wiet & haze hasj

Zoals jullie wellicht weten uit mijn eerdere verslagen, kweekte ik deze ronde twee Durga Mata II CBD planten en twee Atomical Haze planten. Ik droog de Durga Mata II CBD en zal het daarna laten curen zodat het straks een lekker rokertje wordt. Ik vind soorten met een één op één verhouding van CBD en THC heerlijk om overdag van te genieten. De smaak is uitstekend en de high lekker mellow. Als ik wil slapen rook ik echter liever wat sterkers.

Met de Atomical Haze heb ik andere plannen. Daar ga ik namelijk hasj van maken. Eén van de twee Atomical Haze planten gaat vanavond de vriezer in om daarna ice-o-lator hasj van te maken. De andere Atomical Haze dame heb ik op de schutbladeren na niet geknipt, maar wordt wel gedroogd. Van deze ga ik namelijk ook hasj maken, maar dan zonder water en ijs.

Knippen

Het knippen viel – dankzij mijn hasjplannen – deze keer ontzettend mee. De twee Atomical Haze planten hoefden immers alleen maar van hun schutbladeren ontdaan te worden. Zodoende hoefde ik dus eigenlijk alleen de Durga Mata’s te knippen. De suikerblaadjes daarvan heb ik verzameld, die verwerk ik later mee in de ice-o-lator.

Het knippen zelf doe ik als volgt. Eerst gebruik ik mijn handen om alle grote schutbladeren van de plant te halen. Als die eraf zijn, knip ik tak voor tak de suikerblaadjes van de toppen boven een schone tafel. De suikerblaadjes heb ik in dit geval in een plastic tas bewaard, want die gaan vanavond samen met een van de twee Atomical Haze planten de vriezer in voor (hopelijk) ice-o-lator live resin, jammie!

Voor nu, laat ik jullie achter met de foto’s die ik van de oogst heb genomen. Binnenkort dus wellicht een ice-o-lator verslag en over twee weken de eerste update over de HPS ronde. Volgende week sla ik even een keer over denk ik, dus als je me mist dan weet je hoe dat komt.

(advertentie)