(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De vier planten van Dokter Groen zijn bijna klaar voor de oogst. De bloeifase duurt vandaag op de kop af alweer acht weken en voor onze groene kweekdokter is het ondertussen welletjes. De planten zitten vol met harde gesuikerde toppen. En al zijn ze wat bescheiden van formaat, ze ruiken ijzersterk. Tot slot heeft meneer Groen nog een kleine primeur over de RollingStoned kweekkast, komtie!

Zojuist besloten; ik geef de planten nog één week en dan gaan ze om. Zowel de Durga Mata II CBD, als de Atomical Haze zitten werkelijk tot de nok toe vol met kristallen, en de geur is niet te versmaden zo lekker. Ze hadden van mij best wat dikker gemogen, maar zo gaat het soms. Afgaand op de geur en de looks, is de kwaliteit van de wiet in ieder geval uitmuntend.

De bladeren van de planten zijn aan de andere kant nog wel erg groen. Op enkele door het licht gebleekte bladvingers na, zie ik daar eigenlijk nog geen tekens van de herfst. Als ik dit schrijf begin ik bijna weer te twijfelen of ze toch niet nog wat langer moeten staan, maar er is nog een reden waarom ik ze volgende week wil omhalen…

G-Kit met HPS?

Ik ben namelijk gevraagd om een 150 Watt HPS lamp van Philips in mijn RollingStoned G-Kit te gaan testen. Van wat ik ervan begrepen heb, zullen mijn bevindingen daarmee bepalend zijn voor een nieuwe versie van deze kweekkast. Als dat bij mij goed gaat, komt er naast de G-Kit met LED, dus ook een versie met HPS, wat die moet gaan kosten dat weet ik alleen op dit moment nog niet.

Komt deze 150 Watt Son T Pia Plus HPS lamp van Philips als optie in de RollingStoned kweekkast?

Mijns inziens zou een 150 Watt HPS kweeklamp prima in deze kast kunnen. Een 150 Watt HPS lamp kan op 15 centimeter hoogte hangen vanaf het gewas. Ik ben benieuwd in ieder geval, wat een HPS lamp in deze kast gaat doen, ik heb er een goed gevoel over en wil eigenlijk wel snel met de lamp aan de slag.

Spoelen

Goed, terug naar de Durga Mata’s en de Atomical Haze dames. Je weet immers wat ze zeggen; je moet nooit je oude schoenen wegdoen voor je nieuwe hebt. De buds zien er eigenlijk heel rijp uit al, de haren zijn voor een groot deel ingedroogd en eerlijk gezegd denk ik niet dat er nog veel gewicht bij gaat komen.

Daarom wil ik de planten liefst volgende week woensdag al oogsten. Ze hebben hun laatste voedingsbeurt met BioQuant Eco Finale inmiddels gekregen, en zullen vanaf nu alleen nog maar water te drinken krijgen. Op deze manier krijgen de planten de kans om de reeds aanwezige mineralen uit hun systeem op te gebruiken. De smaak zal hierdoor bij het roken lekkerder en minder scherp aan je keel zijn.

Nog een weekje dus voor de geplande oogst. Ik heb best veel kleine topjes onder het bladoppervlak dus achteraf gezien had ik misschien wat beter moeten dieven dan ik gedaan heb. Volgende week een nieuwe oogst-update dus, zoals je van me gewend bent zal ik dan weer extra mijn best doen op de foto’s en mijn spiegelreflex camera erbij pakken. Tot dan!

Dokter Groen

(advertentie)