(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ze hebben het al niet gemakkelijk met al die Amerikaanse staten die wiet legaliseren: de good old Mexicaanse drugskartels. Schathemeltjerijk geworden met de smokkel van brick weed naar de noorderburen, maar das war einmal. Toch blijven ze smokkelen en daarbij is het vermommen van wiet als meloenen onveranderd populair!

Zo langzamerhand kunnen we namelijk de watermeloen vermomming wel in het rijtje klassieke smokkelmethoden opnemen, zo blijkt uit het nieuws dat tot ons komt vanuit Texas. Daar in de plaats Pharr heb je een brug tussen Mexico en de Verenigde Staten waar het smokkelgilde uit eerstgenoemd land graag gebruik van maakt. Waarom is ons een raadsel, aangezien de U.S. Customs and Border Protection er als een dolle patrouilleert. Maar Mexicanen zijn blijkbaar zo koppig als ezels, dus daar gaan we weer!

Beroemde (smokkel)brug tussen Mexico en VS

Op dinsdag 17 januari ontmoetten de agenten van de Customs and Border Protection een witte Thermo King tractor trailer uit 1993 op de befaamde Pharr International Bridge. In de aanhanger een flinke partij ‘verse watermeloenen’. Bij nadere inspectie – met name met een zogeheten non-intrusive imagining (NII) system – en met de hulp van snuffelhonden bleek het fruit van een geheel andere substantie.

De agenten waren er een tijdje zoet mee, maar toen kwam het resultaat: 390 pakken wiet zaten er in de verse meloenen verstopt, samen goed voor liefst 1.359 kilo! En dat levert in de VS volgens de grenspolitie 600.000 dollar op, dus van al te geweldige kwaliteit is die Mexicaanse buitenwiet niet met een kiloprijs van 441 dollar…

Drie keer geen scheepsrecht

En dan de smokkelmethode zelf, het verbergen in fruit. ‘Smokkelaars blijven creatief in hun pogingen om illegale narcotica in ons land te introduceren’, stelt politiebaas Efrain Solis Jr. Maar wij gaan toch wat twijfelen aan die vindingrijkheid van de Mexicaanse exporteurs, wat zomaar 2 andere fruitige meloenennieuwtjes op RollingStoned van de laatste jaren wel aantonen:

Smokkeltopper: watermeloen of niet?

Mexicaan met watermeloenwiet faalt

 

En hoe leuk en aardig dat spreekwoord over 3 x is scheepsrecht ook mag klinken, de bust van deze week in Texas bewijst het tegendeel voor de wietsmokkel in de vorm van watermeloenen…

(advertenties)