(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een beetje een somber kweekverslag van Dokter Groen deze week. Toch gaat het allemaal niet zo heel slecht als de kweekdokter het zelf ziet. De Hollands Hope planten zien er weliswaar bedroevend uit maar de OE Kush  toppen mogen er toch best zijn. Afijn, lees het verslag, kijk de video en oordeel anders gewoon zelf. 

Ken je dat, als een kweek niet helemaal lekker gaat dat je er dan zelf ook niet zoveel eer meer in ziet? Dat je de wietplanten met tegenzin water moet geven, omdat het anders helemáál niks wordt? Dat gevoel heb ik nu al een paar weken, eigenlijk al vanaf bloeiweek #4 toen ik merkte dat de Hollands Hope geen goede oogst zou gaan leveren. Het is een slechte keuze geweest om deze buitenwietsoort binnen te kweken…

De buitenwietsoort Hollands Hope is niet erg geschikt om binnen te kweken.

De laatste loodjes

Maar goed, omdat ik nu eenmaal iedere week een kweekverslag en een video maak, dook ik gister voor het eerst sinds twee weken weer eens langer dan absoluut noodzakelijk in de kast. Ik heb de planten natuurlijk wel op tijd water en voeding (BioTabs Orgatrex) gegeven sinds mijn laatste verslag maar dat was ook alles. Hoogste tijd dus voor een grondige inspectie. Er zaten een hoop verdorde bladeren aan de planten die eraf konden. Ook heb ik de folies van de aarde afgehaald. De planten hebben er nu acht weken op 12/12 opzitten en het zal niet lang meer duren voor ik ze kan oogsten.

De OE Kush planten bij elkaar. Daar zitten toch een hoop mooie toppen aan!

Daarna bleek het eigenlijk nog wel mee te vallen. Oké, de Hollands Hope planten zien er nog steeds niet uit maar de OE Kush heeft eigenlijk wel een paar mooie toppen. Al met al is het allemaal nog niet zo slecht als ik gedacht had. Na een mooie knipbeurt zullen de toppen er toch wel mooi uitzien, en vast ook wel lekker smaken. Ze ruiken in ieder geval heerlijk, en mijn handen plakten als de neten na het weghalen van de dorre bladeren, dus aan THC ook geen gebrek. Uiteraard heb ik voor CNNBS.TV ook weer een time lapse video gemaakt van de afgelopen twee weken, hier is die.

Komende week zal ik de Hollands Hope planten alvast oogsten, die zijn totaal uitgebloeid en ik verwacht niet dat de toppen nog noemenswaardig verder zullen ontwikkelen. De OE Kush planten laat ik nog een weekje staan. Ze hebben dan ook wat meer ruimte in de kast en zullen hopelijk nog wat verder aandikken. Sommige toppen hebben nog aardig wat witte bloeiharen dus ik verwacht dat wel.

Volgende kweek

Nee, niet volgende week maar volgende kweek. Daar wil ik het vast even met jullie over hebben want dat wordt iets totaal nieuws voor mij. Ik ga namelijk hydrokweken in de CNNBS K-Kit. G-Tools heeft een zogeheten shallow water culture systeem voor de CNNBS G-Kit ontwikkeld dat ik zal uitproberen. Shallow water culture  is hydrokweken waarbij de wortels constant in een laagje water met voeding hangen. Ik ben erg benieuwd want wietplanten schijnen aanzienlijk sneller te groeien in hydrosystemen.

Eerlijk gezegd heb ik nooit eerder in een hydrosysteem gekweekt maar weet er natuurlijk wel het een en ander vanaf. Ik zal op zoek moeten naar een geschikte minerale voeding, en mijn EC en pH-meter schoonmaken en nog eens ijken. Die zal ik nodig hebben want de pH-waarde en de EC-waarde zijn bij hydrokweken nog veel belangrijker dan bij de teelt op aarde.

Dat voor wat betreft de volgende kweek, nu eerst de huidige ronde maar eens tot een goed einde zien te brengen. Over een week ben ik er weer, zoals beloofd dan met de oogst van de Hollands Hope, én de vooruitgang van de OE Kush planten. 

(advertenties)