(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Do Si Dos is opgepot en alle ingrediënten voor een nieuwe kweekronde zijn binnen, en dus trapte Dokter Groen die vandaag af. Voor de verandering ontkiemt hij zijn wietzaadjes niet op de bekende koffiefilter-methode maar gaan ze direct in Easy Plug startpluggen. Verder heeft hij deze week een kleine primeur met de soort die hij gaat kweken want die is splinternieuw en nog nergens verkrijgbaar.

Het heeft even geduurd maar de wietzaden voor mijn nieuwe kweekronde zijn gisteren binnengekomen. Ze zijn het wachten echter meer dan waard, want zoals ik vorige week al aangaf gaat het om een nieuwe wietsoort van een van de beste zadenbedrijven die ik ken. Het is een indica dominante hybride die binnenkort officieel uitgebracht zal worden maar op dit moment nog nergens te koop is.

Ik ben dan ook vereerd om deze kruising tussen Serious Mimosa en Serious Cookies te mogen testkweken. De nieuwe soort gaat hoogst waarschijnlijk Seriotica heten, en hoogst waarschijnlijk kun jij nu ook wel raden van welk zadenbedrijf de soort afkomstig is. Precies: Serious Seeds. Laten we beginnen!

Easy ontkiemen

Omdat ze me door verschillende hydrokwekers zijn aangeraden, maak ik deze ronde gebruik van Easy Plugs in plaats van steenwolblokjes. Deze pluggen houden zelf precies genoeg water vast, en zouden minder gevoelig zijn voor wortelrot of stamrot dan steenwolblokjes. Ook kun je wietzaden er direct in ontkiemen, dus dat heb ik vanmorgen gedaan.

De pluggen komen helemaal droog uit de verpakking, en moet je dus eerst even nat maken. Omdat ik niet zeker ben of er ook een heel klein beetje voeding in de pluggen zit, heb ik daar een hele lichte voedingsoplossing voor aangemaakt. Aan één liter water heb ik 0,3 milliliter FloraGro, 0,3 milliliter FloraMicro en nog eens 0,3 milliliter FloraBloom van GHE toegevoegd (deze voeding wordt meegeleverd met de Dokter Groen Special). Hierin heb ik de pluggen gedompeld en vervolgens laten uitlekken.

Ik ontkiem deze keer vier zaadjes om mee te beginnen, en zal hieruit één plant kiezen om mee verder te kweken. Zo heb ik zo de luxe om de meest gezonde en mooiste plant over te houden. De zaadjes heb ik zogezegd regelrecht in de vochtige pluggen gestopt, uiteraard met de puntige kant naar beneden en de ‘navel’ van het zaadje naar boven gericht. Uit de puntige kant komt namelijk het worteltje, en die groeit op deze manier meteen in de goede richting.

Na het poten van de zaadjes heb ik de Easy Plugs in een plastic gripzakje gedaan zodat ze lekker vochtig blijven, en in het donker gezet bij kamertemperatuur. Ik verwacht dat ze met een dag of drie op zullen komen, waarna ik ze met kleikorrels in de netpotjes zal zetten. Over een week wil ik ze het liefst al in het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem hebben, en als het even kan ook al met een worteltje in het water.

LED en filter op hun plek

Vorige week liet ik mijn nieuwe kweeklamp al even zien; de dimbare 170 Watt G-Bars van G-Tools. Deze heb vanmorgen ook vast op zijn plek gehangen. Ik was blij om te zien dat de meegeleverde verstelbare hangers van deze lamp wat langer zijn dan de hangers die ik al had. Daarmee kan ik de lamp straks wat lager hangen zolang de plantjes nog klein zijn. De dimfunctie van de lamp maakt dit ook mogelijk, want dan kan ik de lamp gewoon dimmen. Zo krijgen de plantjes voldoende licht en wordt het water bij de wortels ook niet te warm.

Tenslotte heb ik ook het koolstoffilter meteen weer netjes op zijn plaats gehangen. Zoals je misschien nog weet had ik die tijdelijk buiten de kweekkast geplaatst omdat ik mijn Do Si Dos in de laatste kweekronde wat te hoog had laten worden. Volgende week meer….

Dokter Groen

(advertenties)