(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Kijk, zo kan het ook. Meedoen aan een tv-show, de hoofdprijs van 1 miljoen euro pakken en daarmee campagne voeren voor normalisering van cannabis. Het gebeurde  in Duitsland, waar de voorman van Hanfverband glorierijk zegevierde!

‘Millionärswahl’ heet het programma op de commerciële tv-zenders Pro7 en Sat.1. Kandidaten mogen een pleidooi houden voor hun idee en het kijkersvolk stemt welke deelnemer zijn plan met 1 miljoen euro mag gaan opleuken. De voorman van Deutschen Hanf Verbandes (DHV), Georg Wurth, kwam door alle voorrondes en in de finale wist hij de vette geldprijs te scoren! Met de enorme zak poen gaat hij nog feller campagnes voeren om de stem van blowers en growers in Duitsland te laten klinken. Briljant!

Verbod is mislukt

George is natuurlijk ontzettend blij. In een verklaring zegt hij: “Wij moeten over cannabis discussiëren en daarvoor mag ik een miljoen inzetten. De Duitse politiek moet  zich eindelijk met dit debat gaan bezighouden. In Colorado wordt ondertussen volledig legaal cannabis verkocht, de staat Washington voegt zich daarbij en Uruguay is het eerste land dat een ingrijpend besluit heeft genomen. Dit bewijst dat een andere cannabispolitiek mogelijk is! Het gaat er niet om wiet als volkomen onschuldig voor te stellen, maar om een alternatief voor het verbod. Het verbieden van cannabis is mislukt, schadelijk en duur. Wij willen de huidige zwarte markt vervangen door een gereguleerde markt die jongeren en gebruikers beschermt.”

Stem geven aan miljoenen blowers

Met het gewonnen geld gaat de Duitse cannabisclub reclame maken voor bovenstaand idee. Met advertenties en tv-spotjes wordt cannabis zo op de publieke agenda gezet. George wil dat de bevolking zich afvraagt of het zinvol is dat de politie jaagt op mensen die in plaats van voor alcohol voor cannabis hebben gekozen. “Bovendien willen we zieke mensen steunen in hun gevecht om aan cannabis als medicijn te komen. We willen de miljoenen mensen die in Duitsland marihuana consumeren een stem geven. Een stem die zo luid is dat zelfs bondskanselier Merkel haar niet langer negeren kan!”

Schitterend toch? Wij van RollingStoned gaan ook maar eens snel meedoen aan deze of gene tv-quiz om wat extra geld voor de goede zaak te krijgen 😉

(advertenties)