(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Voor de gecombineerde consumptie van cannabis en alcohol hebben we een speciaal woord in de Nederlandse taal bedacht: stronken. Inderdaad, dat is een samenvoeging van ‘stoned’ en ‘dronken’. Maar hoe noem je het als mensen in één en hetzelfde  pand zowel een gigantische illegale drankproductie als een mega-wietkwekerij exploiteren? Geen idee, maar het gebeurde dus mooi wel in het Britse Bolton!

Lekker stoken in Bolton

Zelfs de Britse pers, normaal gesproken meesters in het maken van dubbelzinnige of anderszins briljante koppen, weet bovenstaande gezegende combinatie niet in één woord te vangen. En dus houdt bijvoorbeeld de site van Manchester Evening News het maar bij: ‘Huge cannabis farm and 228,000 litres of beer seized after illegal brewery raided by HMRC‘.

Bloody hell. We weten dat die Engelsen aardig kunnen zuipen, maar 228.000 liter illegaal en zelfgemaakt bier… dat is toch algauw goed voor een half miljoen pints. Maar hé, blijkbaar is ook het illegaal stoken van booze nog altijd lucratieve business anno 2021 en herleven die good old days van De Drooglegging in Brexit-land!

Aangezien wij op deze site eigenlijk een one track pony pur sang zijn – wiet, wiet en nog eens wiet zeg maar – maken we aan die drank verder niet veel woorden vuil en sluiten we dat deel af met een kekke foto van de ketels waarin de illegale booze werd gestookt daar in Bolton plus de ‘oogst’.

12 trailers met bier en meer

De politieactie waarvan de Great Manchester Police op hun site melding maakt – ‘Huge cannabis farm and illegal alcohol distillery found in Bolton raids‘ – stond officieel onder leiding van HM Revenue & Customs (HMRC). Dat staat voor zoiets als Hare Majesteit’s Belastingen & Douane, al heeft die stokoude queen daarginds hier zelf niets mee te maken, lijkt ons.

Hoe dan ook, agenten van HMRC doorzochten vorige dinsdag een industriepand in Bolton en niet zonder reden of succes. We noemen om te beginnen de liefst 5 distilleerketels en 12 (!) vrachtwagentrailers vol illegaal bier – goed voor een belastingontduiking van 300.000 Britse pond – en een grote hoeveelheid rode diesel (verboden voor gewone voertuigen) + 2 auto’s.

En als non-alcoholisch toetje: meer dan duizend wietplanten!

Booze and buds (down the drain)

De douane/belastingagenten schakelden voor de enorme wietplantage de hulp in van de gewone politie van Groot Manchester. Chief inspector Mike Russell van dit korps: “Dit is een van de grootste drugsboerderijen die ooit ontdekt zijn in Bolton.”

De straatwaarde van de wietplanten – of beter gezegd van de oogst van de wietplanten – wordt door de autoriteiten eveneens ingeschat op 300.000 Britse pond, ofwel 350.000 euro. “Dit was een erg verfijnde operatie en het zal aardig wat tijd en moeite hebben gekost om dit op te zetten”, zegt de politiebobo dan ook.

Geluk bij dit peperdure alcohol & cannabis ongeluk van 7 ton is dat er niemand is gearresteerd, tot dusver…

(advertenties)