(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Dat Gods plaatsvervangers op aarde niet altijd brandschoon door het leven gaan, is bekend. Maar pater Sean P. Thomson heeft later aan de hemelpoort erg veel uit te leggen: opgepakt met cannabis en een pistool terwijl hij dronken achter het stuur zit!

Pater Thomson tijdens zijn wildemansrit (eigen reconstructie)

Pater Thomson tijdens zijn wildemansrit (eigen reconstructie)

Deze helse geschiedenis speelt zich af in Alaska, waar verkeersagent Christopher Bitz op 24 maart een zwarte pick-up truck zwalkend en te hard over op een landelijke weg in de buurt van McKinley Village ziet rijden. Zwaailichtjes aan en erachteraan dus!

Bonnenboekje loopt vol

Tot zijn stomme verbazing blijkt het een katholieke priester te zijn die hij aan de kant van de weg zet. Pater Thomson komt nogal gedesoriënteerd over en geeft vrijwel direct toe dat hij gedronken heeft. En oh ja, hij heeft achter in zijn pick-up ook nog een handpistool verstopt. Hoofdschuddend besluit de cop de priester maar eens te fouilleren  en wat denk je? Komt er nóg een gun tevoorschijn uit diens achterzak, een fijne 9mm. En om het helemaal bont te maken ook nog een zakje marihuana!

Bonnenboekje er maar eens bij gepakt en daarin noteert agent Bitz het volgende:

  • de priester weigert een alcoholtest te laten afnemen
  • hij rijdt onder invloed
  • hij bezit drugs
  • hij draagt een vuurwapen op zak, onder invloed
  • hij heeft niet verteld dat hij een gun op zak had

En wat doet de kerk?

Genoeg redenen voor een enkele reis naar de hel voor deze dienaar Gods, zou je zeggen maar niks is minder waar. Om te beginnen beweert pater Thomson glashard dat ie onschuldig is. Ook zijn bisdom, dat van Fairbanks, ziet geen enkele reden om hem uit zijn ambt te ontheffen: onze gangsterpriester wordt slechts op ‘administratief verlof’ gezonden…

(advertentie)