(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De Gorilla Glue is gedroogd en dus kon er eindelijk geknipt worden in huize Groen. En belangrijker: gewogen, want wat was de opbrengst van zijn eerste kweek met de Hans Panel led? Voor zijn nieuwe ronde heeft de groene kweekdokter twee bijzondere wietsoorten gekozen, waarvan jij zaden kunt winnen! 

Na een kleine twee weken ondersteboven in een lege kweektent gehangen te hebben, was het tijd om de Gorilla Glue eens netjes te knippen. Ik moet bekennen dat ik pas gisteren bij de planten gekeken heb, en had verwacht dat ze alweer kurkdroog zouden zijn maar dat was gelukkig niet het geval. De wiet is dus lekker langzaam gedroogd en dat is eigenlijk ideaal.

Het knippen zelf was niet al teveel werk omdat de toppen van de Gorilla Glue kneiterhard zijn. De grote schutbladeren had ik bij de oogst al verwijderd dus die zaten er niet meer aan. Op een dienblad heb ik eerst de toppen verzameld. Aan iedere top liet ik expres een stukje steel over om de top handig aan te kunnen vasthouden.

Wat weegt dat?

Juist, ik was zelf uiteraard ook zeer benieuwd dus heb de boel voor het knippen even snel gewogen. Dat kwam uit op 118 gram! Een heel nette oogst voor slechts 100 Watt aan led licht al zeg ik het zelf. Maar er moest natuurlijk nog wel geknipt worden. Eén voor één heb ik met het puntje van mijn schaar, de suikerblaadjes weggeknipt. En hoewel ik aan iedere top een steeltje had om vast te houden, plakten mijn vingers als de neten!

Na het knippen heb ik alles nog eens netjes gewogen. Natuurlijk heb ik de weegschaal met een lege plastic gripzak terug op nul gezet, zodat puur en alleen het gewicht van de Gorilla Glue gewogen kon worden. De eindstand komt op 95,01 gram. Nét geen gram per Watt dus, maar wel een hele mooie score wat mij betreft!

Gorilla Glue

Ik moet bekennen nog niets geproefd te hebben, maar de Gorilla Glue doet haar naam tot nog toe in ieder geval eer aan. Ze plakt als een Pritt-Stift en glinstert van de trichomen. Nu ruikt wiet altijd wel sterk wanneer je het zo zit te knippen, maar in dit geval ben ik blij dat er even niemand onverwacht aan mijn deur stond. Het is een zoete geur die eigenlijk nog het meeste op die van een sterk geurende kush lijkt. Ik kan niet wachten om te proeven, zal jullie volgende week laten weten hoe die smaakt.

Dinamed CBD only & Candy Dawg Kush

Normaal gesproken had ik de zaden voor de komende ronde al laten ontkiemen, maar dat heb ik even uitgesteld tot ik alle zaden binnen heb. Ik ben als CNNBS kweker bevoorrecht om de lekkerste zaden en wietsoorten naar keuze te kweken, en heb voor de komende ronde gekozen voor de Dinamed CBD van Dinafem en de Candy Dawg Kush van SeedStockers. Ik heb van beide soorten een aantal extra verpakkingen besteld om aan jullie weg te geven!

Dinamed CBD is een van de weinige CBD only wietsoorten die er zijn. Er zit dus wél zo’n 14 procent CBD én alle smaak- en geurstoffen in die wiet lekker maken, maar nagenoeg geen THC. Ik ben zéér benieuwd naar de smaak van deze soort. Het geeft me de mogelijkheid om overdag een lekkere joint te roken zonder high te worden tijdens mijn werk. ’s Avonds kan ik het met andere wietsoorten mengen om een ideale persoonlijke verhouding THC en CBD te krijgen.

Candy Dawg Kush is in tegenstelling tot Dinamed CBD juist een vette THC-knaller zoals ook de Gorilla Glue. Sterker nog; het is met 23+ procent THC de meest potente OG Kush variëteit die ze bij SeedStockers in tijden gezien hebben. Wat mij betreft een ideale match om naast de Dinamed CBD in de kast te zetten!

Dinamed CBD en Candy Dawg Kush winnen

Van zowel de Dinamed CBD en de Candy Dawg Kush heb ik expres wat extra zadenverpakkingen besteld om weg te geven. De Dinamed CBD zaden moeten nog binnenkomen, vandaar dat ik nog even wacht met ontkiemen. Als het goed is zitten er ook een paar mooie Dinafem t-shirts bij dus dat is best een leuke prijs volgens mij. De drie winnaars krijgen én vijf Candy Dawg Kush zaden én een t-shirt én drie Dinamed CBD only wietzaden.

‘Ik heb nu al best veel kweekrondes verslagen in mijn CNNBS kweekkast en het lijkt me leuk om eens een paar andere verslagen te lezen’

Kijk, ik heb nu al best veel kweekrondes verslagen in mijn CNNBS kweekkast en het zou me wel leuk lijken om eens een paar andere kweekverslagen te lezen. Het hoeft niet per se een verslag van een kweek in de CNNBS G-Kit te zijn, in je eigen kweektent of tuin mag ook.

Ik geef de zaden aan drie mensen die me een kweekverslag sturen. De leukste verslagen maken bovendien kans op een publicatie op CNNBS. Het hoeft echt geen uitgebreid week-per-week verhaal te zijn hoor, maar gewoon één kort verslag met een begin en een eind en wat foto’s. Mail het verslag naar redactie@cnnbs.nl om kans te maken. Heb je heel veel foto’s, dan kun je het wellicht beter via WeTransfer opsturen. Schrijf ze!

Oh ja, zoals altijd staan er weer meer plaatjes en in hoge resolutie op mijn Flickr pagina, neem gerust een kijkje.

(advertentie)