(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nu de tripsen met succes uit zijn compacte RollingStoned kweekkast verjaagd zijn, kan het bloeien daar ongestoord verder gaan. Met een mengsel van groene zeep, spiritus en water heeft de groene plantendokter de trips een week lang bestreden, eens kijken hoe de dames erbij staan. 

Wat een vervelende verrassing was het vorige week toen ik de beestjes in mijn kweekkastje ontdekte! Ze hebben er waarschijnlijk al langer gezeten want er waren best veel bladeren aangetast. Tripsen prikken gaatjes in de bladeren en zuigen vervolgens het vocht uit iedere cel. Hier gaan ze net zo lang mee door tot er van de bladeren niet veel meer over is dan een zielig uitgedroogd en verwelkt blaadje. Ze werken van beneden naar boven en hebben mijn planten niet veel goeds gedaan. Ik heb ze te laat ontdekt.

20151123_091654

De Purple OG en de Purple LA, klein maar fijn!

Inmiddels staan de planten al weer acht weken te bloeien en zijn de twee zaadplantjes al bijna klaar met hun bloeifase. Er zal van deze planten denk ik niet zoveel afkomen en al mijn hoop is op de twee grotere dames gevestigd. Deze moeten nog wel even doorgaan met bloeien en zijn best groot dus die kunnen gelukkig nog een hoop goedmaken nu de tripsen uit de kweekkast vertrokken zijn.

20151123_091451

Om de tripsen te verwijderen ben ik vorige week dagelijks gaan spuiten met een mengsel van groene zeep. Hiervoor neem je een liter water, 20 gram groene zeep en 20 milliliter spiritus. Je moet daarmee ongeveer een week lang elke dag goed spuiten, en dan vooral aan de onderkant van de bladeren, want daar zitten de naarlingen. Ik heb dat vorige week gedaan en volgens mij ben ik nu van de plaag af.

20151123_091936

De Purple OG en de nog kleinere Purple LA zijn alweer bijna uitgebloeid, ik zal ze nog een weekje laten staan en dan oogsten. De opbrengst van deze twee dames zal helaas niet in het guinness book of records komen maar de topjes zitten wel vol met trichomen en ruiken heerlijk. Ik denk dat ze best lekker zullen smaken. Gelukkig zijn de twee andere planten, de Silver Star Haze planten, flink groot en moeten ze nog wel even. Als de twee andere planten uit de kast zijn zal ik deze dames wat naar beneden buigen zodat ze de hele kast weer vullen. Daar zijn ze volgens mij meer dan groot genoeg voor dus met de oogst komt het uiteindelijk wel goed volgens mij.

Dokter Groen

(advertenties)