(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is weer maandag en dus tijd voor je wekelijkse kijkje in de compacte LED kweekkast van Dokter Groen. Zijn planten ontwikkelen al aardige toppen, als die mooi doorzetten ziet het er goed uit en komt de groene dokter deze winter zeker wel door.

Hallo lieve lezers, welkom bij mijn wekelijks relaas over de plantjes in mijn kweekkastje. Toen ik zojuist even de kast indook om wat foto’s voor bij dit verhaal te maken, kwam ik erachter dat ook de tweede USB-fan die ik een tijdje geleden in de kast heb gezet ermee gestopt was. Jammer, want het leek zo’n leuke aanwinst in de kast. Kennelijk zijn USB ventilators niet gemaakt om dag en nacht aan te laten staan. Wanneer ik hem ondersteboven ophang doet hij het echter nog wel, dus dat heb ik nu maar gedaan. Als iemand een tip heeft voor een USB ventilator die wel degelijk genoeg is om mee te kweken dan hoor ik het graag.

De USB ventilator doet het helaas alleen nog maar op zijn kop…

Met de planten gaat het gelukkig een stuk beter als met de ventilators. De toppen vormen zich heel mooi en zijn met name bij de twee Silver Star Haze planten ontzettend lang. Zowat over de hele lengte van de takken bevinden zich clusters met topjes, als deze straks mooi dichtgroeien heb ik een hele lekkere oogst deze keer! Ik weet dat de Silver Star Haze ook aardig dik kan worden want ik heb hem ook ergens anders zien staan, waar hij al een stuk verder is. Deze staan eveneens onder LED, weliswaar een heel ander (duurder) type, maar toch. Ik zal er voor het idee een foto bij doen van een bijna volwassen Silver Star Haze plant.

Purpleog

Purple OG

Over de hele lengte van de Silver Star Haze-takken bevinden zich toppen, als deze toch eens zo dik worden als…

SilverStar Haze

Een Silver Star Haze plant die al wat verder is (onder 2 x 75 Watt Crazy LED).

Ik heb de planten voor de foto’s even uit de kast genomen want het paarse LED licht zorgt helaas niet voor betere foto’s. Het ziet er wel mooi uit hoor dat paarse licht, maar veel duidelijker wordt het er allemaal niet op natuurlijk. De top en THC-ontwikkeling van de Purple OG plant gaat ook erg lekker, deze plant heeft een goed formaat en meerdere lekker ruikende toppen en ook al de nodige THC trichomen. De twee Silver Star Haze planten hebben nog geen THC maar wel veel topontwikkeling. Het zijn sativa’s en hun THC komt gewoon wat later op gang, ze moeten ook wat langer doorbloeien. De Purple LA is de enige achterblijver van de vier dames in de kast. Deze plant blijft erg klein en heeft maar 1 top, misschien heb ik iets verkeerd gedaan of misschien heb ik wat pech met dit specifieke exemplaar, maar erg rouwig hoef ik er niet om te zijn, de kast is toch wel goed gevuld en dat is het belangrijkste.

Purple LA

De 180 Watt Spectrabox ‘in full effect’

Purple OG

Silver Star Haze

Van boven naar beneden: Purple LA (rechts), Purple OG, Silver Star Haze

Qua voeding is er weinig veranderd. De twee Silver Star Haze stekken (inmiddels planten natuurlijk) staan in doodnormale potgrond en krijgen daarom biologische voeding van BioQuant. De Purple OG en de Purple LA staan in Ultimate Soil, een rijk bemeste grondsoort, en krijgen daarom alleen wat afgezuurd water (pH 6,5 ongeveer).

Dokter Groen

(advertenties)