(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Soms word je finaal op het verkeerde been gezet bij het Instagrammen. Dan denk je dus een leuke cannabispagina te hebben gevonden, blijkt hij van de Politie Basisteam Echt. En zij zijn echt niet de enige blauwgroen gekleurde pagina op de sociale media. Een fenomeen dat dan weer wel een logische verklaring kent: de politie rolt elke dag wiethokken op gelijk een promotieteam van Dyson Stofzuigers!

Nederlandse politie ruimt elke dag 8 ‘hennepkwekerijen’

Je zou het misschien niet denken met de huidige soort van stakingsactie van onze politie (ze gooien je alleen op de bon als het echt erg is, anders voorlopig even niet totdat hun CAO geregeld is – waarvoor we best respect op kunnen brengen by the way) maar dagelijks worden er in Nederland meerdere wietkwekerij(tjes) opgerold.

De laatste officiële cijfers zijn die over het eerste coronajaar 2020. Toen waren 2.894 hennepkwekerijen – zoals de politie wietkwekerijen noemt – het haasje. Merendeels door het groeiende aantal meldingen van burgers overigens, daarvan kreeg de politie er liefst 4.300 binnen. Per dag gaat het om gemiddeld 12 anonieme tips en om 8 voortijdig gesneuvelde plantages.

Geluk bij al dit ongeluk: het aantal daalt per jaar genomen wel, want in 2019 waren het er nog 3.635

Sea of green op Insta-pagina van de politie Echt

Tegenwoordig is het ook de bedoeling dat de politie op sociale media laat zien wat ze voor hun – blijkbaar te lage – loon zoal als tegenprestatie leveren. Niks mis mee, alleen al die foto’s van opgerolde binnentuintjes, moet dat nou echt?

In Echt zelf wel in ieder geval. Wij dachten toch echt op onze eigen CNNBS Instagram te zijn beland toen we dit zagen. En voor de goede orde; dit is echt een screenshot van de eerste zes posts op het moment van schrijven, ofwel woensdagochtend 9 februari 2022 om 11:55 uur.

Maar nee, het blijkt de Insta van Politie Basisteam Echt. Echt is een kleine stad in het midden van Limburg, in de gemeente Echt-Susteren en er wonen 14.675 inwoners. Wietplanten echter, wonen er aan de Instagram-pagina van de plaatselijke politie te zien echt een stuk minder veilig!

Echter stekkenboertje

Nou ja, mocht je de details willen weten van het zoveelste opgerolde wiethok in Nederland, dan lees je hieronder de Instagram-post van de politie in Echt. Voor de rest van ons vatten we dat kort samen: 104 wietstekjes en 5,75 kg wiet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Politie Basisteam Echt (@politie_echt)

Twee quads. Echt!

(advertentie)