(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Regelmatig halen edibles op de verkeerde manier het nieuws. Bijvoorbeeld als kinderen snoepen van de geestverruimende snacks van pa en ma, niet wetende dat dit snoepgoed THC bevat. Maar soms gaan de kinderen zelf ook niet vrijuit, zoals in dit geval van een 16-jarige jongen uit Beesterzwaag die zijn leraar een poets wilde bakken en wiet zijn soep deed!

Gesaboteerde soep

Om een of andere niet opgehelderde reden hadden de Friese jongeman en zijn leraar vorig jaar oktober mot met elkaar. Nou ja, dat weten we niet zeker, maar in ieder geval was de leerling boos op zijn meester. Niets uitzonderlijks als de puberhormonen door je ontluikende mannenlijf gieren en je steeds maar weer braaf in de klas moet zitten met de mond op standje dicht.

Het wordt een iets ander verhaal als je besluit wraak te nemen op je pedagogische kwelgeest. Dinsdag mocht de Friese kwajongen in kwestie zich bij de jeugdrechter verantwoorden voor zijn ondoordachte actie richting leraar: het stiekem wiet doen in ’s mans soep!

‘Onlust veroorzakende gewaarwording’

Nou wandelen beiden beroepsmatig door de gangen en klaslokalen van een school in Drachten met voortgezet speciaal onderwijs, maar dat speciale staat natuurlijk niet voor ongewenste cannabis-intimiteiten. Het gevolg van de sabotageactie met de soep was namelijk dat die voor “een hevige onlust veroorzakende gewaarwording” bij de leraar zorgde, aldus de openbaar aanklager dinsdag tijdens de besloten zitting in Leeuwarden.

De leraar raakte door de extra gevulde soep uit zijn doen… [illustratie: luki surya praditya/Shutterstock]

Die onlust noemen wij ‘stoned’ of ‘high’ zijn, maar wij willen dat ook. De leraar niet en dus krijgt zijn pestende leerling een redelijk duwtje opgelegd door de jeugdrechter, in het jargon ‘leerstraf’ geheten. “Hij moet van de rechter een leerstraf uitvoeren. Het gaat om een training waarbij jongeren leren hoe met boosheid en andere gevoelens om te gaan. Deze gedragstraining is speciaal voor jongeren die meer moeite hebben met leren”, lezen we in de Leeuwarder Courant.

LEES OOK9 tips tegen spacecake (edibles) overdosis

Straffen en/of voorlichten

Dat valt dus best mee, die straf wegens bewezen ‘opzet en mishandeling’. Al deed de kinderrechter er ook nog een werkstrafje van 20 uur bij, maar dat is voorwaardelijk. Minder leuk voor de jonge Friese wietterrorist is wel dat ie zogeheten ‘bijzondere voorwaarden’ krijgt opgelegd, zoals toezicht van de jeugdreclassering.

Nou ja, jeugdige overmoed dus eigenlijk allemaal, dit gedoe op school. Beter leren we zestienjarigen in dit land ook eens de voor- en nadelen van cannabisproducten, zoals edibles. Maar dat zal wel weer één Fries bruggetje te ver zijn voorlopig…

LEES OOKRecept: tomatensoep met medicinale wietboter

[openingsfoto: Pong Pong/Shutterstock]
(advertentie)